- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo. ANM anunţă ninsori abundente şi viscol de 120 km/h în weekend. Cum va fi vremea în martie

17 Feb, 11:38 • Dobran Viorel
Cod galben şi portocaliu de vânt puternic, până luni dimineaţă în mai multe zone ale ţării. La munte, rafalele pot depăşi 120 de kilometri la oră. Se anunţă, de asemenea, ninsori abundente la munte. ANM a anunţat şi prognoza meteo pentru luna lui Mărţişor, avem toate detaliile pe săptămâni şi regiuni geografice.
Prognoza meteo. ANM anunţă ninsori abundente şi viscol de 120 km/h în weekend. Cum va fi vremea în martie

PROGNOZA METEO. Iarna nu se termină la mijloc de februarie , meteorologii au emis, vineri, avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, valabile până luni dimineaţă, în mai multe zone ale ţării. La munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele pot depăşi 120 de kilometri la oră.

Potrivit ANM, de vineri seară, până luni la ora 10.00, la munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de pete 70…100 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Pentru intservalul 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20, a fost emis cod portocaliu. ”În intervalul menţionat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h şi va fi viscol puternic”, a transmis ANM.

Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță unde vor fi și 18 grade Celsius

De asemenea, este cod galben, în intervalul 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20.00. ”În nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h şi izolat 70 km/h”, au mai transmis meteorologii.

De asemenea, este cod portocaliu în intervalul 17 februarie, ora 20 – 19 februarie, ora 20, în zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud, şi Suceava, la altitudini de peste 1700 m.

Temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă. La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

”În nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp”, a mai precizat ANM.

Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: cum va fi vremea în luna martie

Temperaturile cresc şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada din calendar, potrivit prognozei meteorologice pentru perioada 20 februarie – 20 martie.

Prognoza meteo 20 – 27 februarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nord- vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ANM-Diverse-Avertizare-Generala-230217103241

Prognoza meteo 27 februarie – 6 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo! Cum va fi vremea în țară până în martie

Prognoza meteo 6 – 13 martie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, anunţă ANM.

Prognoza meteo 13 – 20 martie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.