- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Progres pe Autostrada Moldovei A7. CNAIR aprobă studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava

16 Feb, 15:21 • Fundeanu Madalina
Anunț important de la directorul general CNAIR. A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava, de pe Autostrada Moldovei (A7).
Progres pe Autostrada Moldovei A7. CNAIR aprobă studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava, de pe Autostrada Moldovei (A7). Anunțul a fost făcut vineri, 16 februarie, de către directorul general CNAIR, Cristian Pistol, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

CNAIR anunță că a aprobat studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani-Suceava, de pe Autostrada Moldovei

Secțiunea Pașcani-Suceava are o lungime totală de 62 kilometri, două loturi și un cost estimat de 7,8 miliarde lei (n.r valoarea scade semnificativ în SEAP). De la Suceava la Siret (56 km.) Asocierea de proiectanți Search-Egis nu a predat până la momentul actual studiul de fezabilitate, contractul fiind prelungit până în decembrie.

„Am aprobat astăzi în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR studiul de fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Pașcani-Suceava, parte a A 7 (Autostrada Moldovei).Construcția acestui drum de mare viteză cu o lungime de aproximativ 62 de km și o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA) va fi finanțată prin Programul Transport 2021-2027 (PT). Pentru o construcție mai eficientă această autostradă a fost împărțită în două loturi:

Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208 C
Lotul 2 ( 28,97 km): Nodul Rutier Aeroport Suceava și Drum de legatură DN 29.

Ai mai putea fi interesat și de: În curând se va putea circula pe Autostrada Moldovei! CNAIR a semnat contractul pentru ultimul lot

Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei

Pe traseul care va tranzita județele Iași, Botoșani, Suceava vor fi construite inclusiv:

– 23 de viaducte
– 37 de pasaje
– 12 poduri
– 8 parcări
– 2 Centre de Întreținere și Coordonare
– 5 noduri rutiere: Tătăruși, Heci (DJ 208 F), Dolhasca (DJ 208 I), Roșcani (DJ 208 C), Dumbrăveni (DJ 208 B), Aeroport Suceava (cu drum acces DN 29 și drum acces Aeroport). Traseul va începe din nord-vestul municipilui Pașcani (km 77+393 al Autostrazii A7) și se va desfășura până în estul Municipiului Suceava, în proximitatea Aeroportului Internațional Suceava, unde se conectează cu viitorul tronson de drum de mare viteză (Suceava-Siret) care va face legătura și Punctul de trecere a frontierei Siret.”, a transmis directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Se anunță că în luna octombrie se va putea circula pe Autostrada Moldovei. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat care este stadiul lucrărilor și a spus că acestea vor fi finalizate mai repede decât era termenul fixat, iar în toamna anului 2024, în octombrie, se vor da în folosință 4 loturi.

Vezi mai multe știri: Se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii. Marcel Ciolacu face anunțul