- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protest de amploare la Parlament! Polițiștii au ieșit în stradă și protestează pentru păstrarea pensiilor speciale

27 Jun, 20:25 • Lupu Alexandra
Ziua și protestul în România. Polițiștii au protestat pentru păstrarea pensiilor speciale în fața Parlamentului.
Protest de amploare la Parlament! Polițiștii au ieșit în stradă și protestează pentru păstrarea pensiilor speciale

Polițiștii, angajații din penitenciare și justiție au protestat astăzi în fața Parlamentului. Ei au transmis că vor să-și păstreze privilegiile și pensiile speciale, informează antena3.ro.

Polițiștii protestează pentru păstarea pensiilor speciale

Luni, 26 iunie, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind pensiile speciale. Polițiștii, angajații din penitenciare și justiție s-au arătat nemulțumiți de decizie, motiv pentru care au protestat astăzi în fața Parlamentului.

Citește și despre: Situație dramatică! Întâlnirea la PÎCCJ, privind pensiile de serviciu, nu i-a convins pe magistrați să renunțe la protest! 20 de Parchete funcționează cu un singur procuror

Un lider de sindicat a afirmat că principala revendicare pe care angajații o au în fața Camerei Deputaților se referă la scoaterea pensiilor militare din PNRR și toate indemnizațiile din această categorie din proiectul de act normativ care le-a pus la grămadă cu alte categorii de pensii, spunând că „poate alea sunt speciale”. În cele din urmă, reprezentantul a afirmat că angajații nu sunt de acord cu acea creștere a lunilor de calcul, pentru că este o trecere mascată pe contributivitate.

„Principala revendicare pe care o avem astăzi în fața Camerei Deputaților este să scoată pensiile militare din PNRR și toate pensiile militare de la acel proiect de act normativ prin care am fost incluși la grămadă cu alte categorii de pensii, care poate alea sunt speciale. Nu suntem de acord cu acea creștere a lunilor de calcul 300, de luni. Practic este o trecere mascată pe contributivitate pentru noi”, afirmă liderul de sindicat.

O altă persoană, prezentă la protestul din fața Parlamentului, a afirmat că angajații din domeniu nu au cum să fie mulțumiți de modificări.

„Nu suntem de acord, nu avem cum să fim mulțumiți de modificări, care încă nu știm cum vor fi. Știm că suntem în PNRR, acest PNRR pervers.

N-am fost primiți nici la Palatul Victoria de către primul-ministru, dl. general Ciucă în 24 februarie. Trebuia să fim primiți când a fost invazia în Ucraina și de atunci nu ne-a mai primit.

Nici mesaje, nu ne-a transmis, nici nu ne-a spus ce se întâmplă cu noi”, mai spune cineva.

Polițiști
Polițiști

Un bărbat a afirmat că angajații din domeniu trebuie să-și primească pensiile și salariile, pentru că România este membră NATO. În cele din urmă, românul le-a transmis parlamentarilor și deputaților că tot Armata Română îi va apăra, dacă se întâmplă ceva.

„Trebuie să ne dea pensii și salarii, ca NATO suntem membrii NATO.

Noi nu cerem decât să ne separe de cei civili. Domnilor Parlamentari şi Deputați veți vota acum dar țineți cont că toată Armata Română vă va apăra, nu vă va apăra NATO.

Dacă se întâmplă doamne ferește ceva Armata Română și rezerviștii și activii”, afirmă un bărbat.

Vezi și: Protest de amploare la Ministerul Transporturilor! Nemulțumiți de salarii, sindicaliștii CFR au ieșit în stradă și amenință că vor bloca circulația feroviară