- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protest spontan la cele 4 Electrocentrale din Capitală

23 Dec, 17:56 • Cornel Ghimeșan
Angajații de la Electrocentralele București au refuzat să intre în tura de muncă din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă pentru anul viitor.
Protest spontan la cele 4 Electrocentrale din Capitală

În contextul în care există negocieri  cu privire contractul colectiv de muncă pentru anul viitor, câteva sute de angajaţi ai Electrocentrale Bucureşti au refuzat să intre în tură vineri, la ora 14:00. Acest lucru s-a întâmplat pe motiv că conducerea Elcen doreşte să acorde, anul viitor, o majorare salarială mai mică decât rata anuală a inflaţiei din ultimul an.

Citește și: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Protest la Electrocentralele din București

„Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Liber Independent din cadrul Sucursalei Electrocentrale Bucureşti, informează că, la această oră, are loc un protest spontan la toate cele patru electrocentrale din Capitală.

Câteva sute de angajaţi ai Electrocentrale Bucureşti au refuzat să intre în tură astăzi, la ora 14:00, din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă pentru anul viitor, negocieri care au ajuns în impas. Concret, conducerea ELCEN doreşte să acorde o majorare salarială, pentru angajaţii societăţii în 2023, mai mică decât rata anuală a inflaţiei din ultimul an”, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional Sindical, transmis AGERPRES.

Protest spontan la cele 4 Electrocentrale din Capitală
Protest spontan la cele 4 Electrocentrale din Capitală

Elcen este cel mai mare producător de energie termică din Capitală şi asigură energia termică pentru peste 550.000 de apartamente din Bucureşti. În 2021, compania a primit din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 15 milioane de lei, în timp ce electrocentrale asemănătoare din alte oraşe ale ţării au primit 800 de milioane de lei, precizează BNS care subliniază că în acest an, Elcen nu a primit niciun leu de la Guvern.

Alte articole: Președintele Băncii Centrale Europene (BCE) promite că va reuși să controleze inflația

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult