- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reacția lui Tudor Ciuhodaru, după ce OMS a declarat cel mai cunoscut îndulcitor ca fiind cancerigen. „Am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă”

29 Jun, 17:42 • Lupu Alexandra
Tudor Ciuhodaru, primele declarații despre decizia OMS de a declara un îndulcitor ca fiind cancerigen. Doctorul spune că nimeni nu mai are încredere în OMS.
Reacția lui Tudor Ciuhodaru, după ce OMS a declarat cel mai cunoscut îndulcitor ca fiind cancerigen. „Am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat Aspartamul ca fiind cancerigen. Tudor Ciuhodaru a făcut declarații pe marginea acestui subiect, având în vedere că vorbim despre cel mai cunoscut îndulcitor, notează antena3.ro.

OMS declară cel mai cunoscut îndulcitor ca fiind cancerigen

OMS a declarat Aspartamul ca fiind cancerigen. Concret, este vorba despre cel mai cunoscut îndulcitor alimentar artificial din lume. El este folosit în milioane de produse consumate și la noi în țară. Din acest punct de vedere, Tudor Ciuhodaru a amintit că OMS a declarat Aspartamul sigur pentru sănătate în 1981.

Doctorul a spus că îndulcitorul s-a folosit deja de 50 de ani, ceea ce înseamnă că „am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă”. El a punctat că, după pandemie, nimeni nu mai are încredere în OMS.

Citește și despre: Rezultatele financiare obținute de Coca-Cola, peste așteptările analiștilor în primul trimestru din 2023. Cererea rămâne ridicată, în pofida creșterilor de prețuri

„Tot Organizația Mondială a Sănătății a declarat Aspartamul sigur pentru sănătatea în 1981, ceea ce te face să-ți pui un semn de întrebare.

Dacă spui despre un produs că este cancerigen atunci înnebunește toată lumea, deoarece s-a folosit timp de 50 de ani, ceea ce înseamnă că am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă.

Eu vă spuneam că singurul lucru sigur după pandemia care a trecut este faptul că nimeni nu mai are încredere în OMS”, declară Tudor Ciuhodaru.

Aspartamul are contraindicații pentru copii și gravide, dar cu toate acestea, nu se precizează pentru restul oamenilor care este cantitatea de la care putem considera acest îndulcitor ca fiind cancerigen. Aspartamul a fost studiat timp de ani de zile. O cercetare realizată anul trecut în Franța arată că persoanele care au consumat cantități mai mari de îndulcitori artificiali au un risc de cancer ușor ridicat.

Aspartam, îndulcitor
Aspartam, îndulcitor

OMS a publicat mai multe directive prin care consumatorii sunt îndrumați să nu folosească îndulcitori artificiali pentru controlul greutății. Gigantul de băuturi răcoritoare Pepsico a făcut recent diferite modificări la nivelul rețetelor, care arată lupta pe care o are industria, dacă vorbim despre a echilibra preferințele gustative cu problemele de sănătate. Pepsico a renunțat la aspartamul din sifone în 2015, introducându-l înapoi un an mai târziu, pentru a-l elimina din nou în 2020. Aspartamul se regăsește și în unele băuturi dietetice ale companiei Coca-Coca.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Fanta din România – concentrație de suc de portocale sub 5%. În alte state din Uniunea Europeană ajunge la 20%