- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 2 mai. Veste de zile mari după minivacanța de 1 mai! Indicele ROBOR continuă să scadă

02 May, 11:59 • Constantin Cristina
Începutul lunii mai vine cu vești excelente pentru români! Indicele ROBOR continuă să scadă de la 6,71% la 6,70%. Banca Națională a publicat noi date pentru românii cu rate la bancă.
ROBOR 2 mai. Veste de zile mari după minivacanța de 1 mai! Indicele ROBOR continuă să scadă

BNR a publicat astăzi valoarea indicelui bancar ROBOR, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei. Indicele la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut din nou, pentru a treia zi la rând de la 6,71% la 6,70%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

Citește și: ROBOR 28 aprilie! Finalul de lună vine cu vești impresionante pentru români! Indicele ROBOR rămâne în scădere

Indicele ROBOR continuă să scadă!

De altfel, chiar și indicele la 6 luni, utilizat pentru calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 6,84% de la 6,86%.

Indicele ROBOR scade
Indicele ROBOR scade

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) rămâne neschimbat, de la 5,71% la 5,98%, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2022. Acesta este stabilit zilnic de BNR.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Alte articole: ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,76%. Indicele a coborât la valoarea din vara lui 2022