- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 21 septembrie. Este cea mai bună veste pentru românii cu credite în LEI

21 Sep, 11:18 • Bumbeneci Diana
BNR anunță o nouă schimbare privind ROBOR. Ratele românilor scad.
ROBOR 21 septembrie. Este cea mai bună veste pentru românii cu credite în LEI

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,40%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,49%, de la 6,50%, anunță Banca Națională a României.

Indicele ROBOR a scăzut

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) scade de la 5,98% la 5,94%.

Ai mai putea citi: Premierul Ciolacu, despre împrumutul cu 158% dobândă! „Am supraviețuit! Nu vor crește nici prețurile, nici dobânzile”

Indicele ROBOR a stagnat
Indicele ROBOR 

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Te mai poate interesa și: Marcel Ciolacu face noi declarații despre viitoarele măsuri fiscale: „Vrem să stimulăm munca cinstită”

Știrea este în curs de actualizare…

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult