- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România are un nou furnizor de gaze naturale! Cel mai mare importator din Grecia vine în piața românească

07 Feb, 16:28 • Stefan Simion
Cel mai mare importator de gaze din Grecia devine un principal furnizor pentru România. DEPA Commercial SA intră curând în piața românească.
România are un nou furnizor de gaze naturale! Cel mai mare importator din Grecia vine în piața românească

Vești bune pentru România! DEPA Commercial SA devine furnizor pentru țară, fiind considerat unul dintre cei mai mari importatori de gaze din Grecia, conform Profit.ro.

Colaborarea este una care le-a adus un motiv de bucurie românilor. Compania importă atât gaze naturale lichefiate, cât și prin conducte, de proveniență azeră, turcă sau rusească. Aceștia au fost alarmați în urmă cu puțin timp de posibilitatea unei crize financiare. Autoritățile au luat de urgență măsurile necesare, în așa fel încât țara să nu fie pusă în pericol și să beneficieze în continuare de resursele de care are nevoie.

Inclusiv contractul semnat cu Azerbaidjan este un eveniment important pentru România. Președintele Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru construirea unui hub strategic, având rolul de a eficientiza exportarea gazului. Contractul a fost semnat între Romgaz și Socar, două companii importante pentru ambele țări.

Vezi și: Alertă de COD ROȘU pentru românii din Grecia! MAE lansează un avertisment de urgență

Grecia
Grecia

Grecia începe construcția unei noi centrale de gaz

Colaborarea cu Grecia poate fi considerată una promițătoare, având în vedere încercarea României de a-și eficientiza resursele. Firmele grecești se ocupă în momentul de față de construcția unei centrale pe gaz, chiar la Alexandroupolis. Informațiile transmise până la momentul actual ne spun că Balcanii sunt vizați pentru efectuarea exportului. Unitatea va avea capacitatea maximă de 840MW.

Construirea centralei are rolul de a îmbunătăți condițiile sistemului de energie. Sursele regenerabile vor fi echilibrate, iar în cele din urmă, pătrunderea lor va fi facilitată. Unitatea aflată în etapa de construcție este considerată una dintre cele mai moderne de până acum. Mytilineos, Motor Oil și Terna din Komotini sunt centralele bine cunoscute ale Greciei, considerate moderne și performante.

Furnizorul grec DEPA Commercial a anunțat că durata proiectului a fost estimată la 32 luni. Noua uzină va fi folosită pentru exporturile de energie către țări, precum Macedonia de Nord, Bulgaria sau Serbia. Grecia și-a propus să devină un punct de reper important în susținerea stabilității energetice, astfel, construcțiile au început.

Citește și: Suedia și Finlanda sunt „la mâna” Turciei în ceea ce privește aderarea la NATO! Ankara acuză Grecia de impertinență

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult