- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, lovită de un val de aer polar! Ninge în mai multe locuri din țară. VIDEO

09 May, 11:01 • Bumbeneci Diana
Un val de aer polar lovește România! Deși vara este la un pas distanță, ninsorile au revenit în România. În nordul țării vremea rea face ravagii. Au fost raportate ninsori puternice chiar și în Bistrița-Năsăud.
România, lovită de un val de aer polar! Ninge în mai multe locuri din țară. VIDEO

Aer polar în România! Meteorologii de la ANM anunță că, deși ne apropiem de mijlocul lunii mai și mai e puțin și vine vara, în unele zone ninge puternic.

Val de aer polar în România

Meteorologii anunță că marți vremea va fi deosebit de rece în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -3…-2 grade.

Și ploile au făcut ravagii, mai ales că au fost smulse mai multe acoperișuri, au fost distruse zeci de mașini, iar câteva localități au rămas fără curent electric.

Aer polar în România
Aer polar în România

Înnorările vor fi temporare și va ploua slab, local în sud-est, sud-vest și la munte și izolat în rest. În Carpații Meridionali și Orientali la altitudini în general de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări (rafale în general de 40…50 km/h) în jumătatea de sud a țării și pe arii restrânse în rest. Noaptea pe alocuri vor fi condiții de ceață, iar în Maramureș, Transilvania și Moldova și de brumă.

Și în București, vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură maximă de 14…16 grade și o minimă de 5…7 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, însă condițiile pentru ploi slabe vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în prima jumătate a intervalului (rafale de 40…45 km/h).

De miercuri, valorile de temperatură diurne vor crește ușor în vest, dar în cea mai mare parte a țării vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între -3 și 11 grade. Cerul va avea înnorări, pe alocuri va ploua slab în zona montană și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile estice și sud-estice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vest și pe crestele montane. Noaptea, vor fi condiții de ceață, iar pe spații mici în Maramureș, Transilvania și Moldova și de brumă.

În capitală, vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, potrivit ANM.

În zonele montane din Neamț, Suceava, Bistrița a nins în ultimele ore și s-a depus strat consistent de zăpadă.

A nins și s-a depus strat de zăpadă și la Pojorâta.

Meteo 8 mai – 5 iunie

În săptămâna 8 – 15 mai valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, dar și deficitar în regiunile nordice și local în cele centrale și sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15 – 22 mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 22 – 29 mai temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 29 mai – 5 iunie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Ai mai putea citi: Vești noi pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Guvernul asigură un nou tip de ajutor, în premieră pentru România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult