- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea o nouă fabrică de anvelope. Grupul finlandez Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro

01 Nov, 13:52 • Cassano Sabrina
Vești bune! România va avea o nouă fabrică de anvelope. Conform Reuters, grupul finlandez Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro, într-o uzină din Oradea.
România va avea o nouă fabrică de anvelope. Grupul finlandez Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro

Vești bune! România va avea o nouă fabrică de anvelope. Grupul finlandez a ținut să menționeze că fabrica din țara noastră va avea prima uzină cu emisii zero de CO2.

România va avea o nouă fabrică de anvelope

Fabrica cu pricina va avea o capacitate de producție de șase milioane de anvelope pe an. Dacă totul decurge conform planului, prima serie de anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricație la jumătatea anului 2024, conform unui comunica de presă.

„Putem utiliza energia verde produsă în apropierea uzinei”, a precizat directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

În urmă cu doar o lună, premierul Nicolae Ciucă, a avut o întâlnire  cu o delegaţie a companiei Nokian Tyres. Discuțiile au vizat pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii, dar de asemena s-a manifestat și o deschidere față de  nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, însă și din zona Asiei. Producătorul de anvelope Nokian Tyres țintește un profit operațional și rentabilitate a capitalului angajat la un nivel de 20%. De asemenea mai vizează vânzări nete de două miliarde de euro.
Vânzările companiei în 2020 au ajuns la 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajaţi a ajuns la aproximativ 4.600.
Citește și:Președinția cehă a UE a stabilit calendarul privind decizia de aderare a României la spațiul Schengen
Citește și: Câți bani a acceptat Nicolae Dică pentru a lucra cu Gigi Becali, la FCSB / Cine l-ar putea înlocui pe fostul secund al naționalei