- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea un nou premier! Coaliția de guvernare a stabilit data la care se va produce schimbarea

17 Apr, 15:31 • Lupu Alexandra
Data la care România va avea un nou premier a fost bătută în cuie. Iată ce a stabilit coaliția de guvernare.
România va avea un nou premier! Coaliția de guvernare a stabilit data la care se va produce schimbarea

Calendarul cu ultimele date bătute în cuie de către coaliția de guvernare, în ceea ce privește rotativa guvernamentală, a fost dezvăluit public, așa cum relatează antena3.ro. S-a aflat data la care România va avea un nou premier!

Când va fi pus în funcție noul premier al României

Informațiile relatate de sursa citată arată că reprezentanții din coaliția de guvernare au pus la punct ultimele detalii, în ceea ce privește intrarea în funcție al noului premier al României. Mai exact, responsabilii au stabilit calendarul cu privire la rotativa guvernamentală. Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu, premierul din partea PSD, ar trebui să fie deja pus în funcție pe data de 1 iunie.

Anterior, s-a discutat despre data de 25 mai. Cu toate acestea, având în vedere că este zi de sărbătoare, acest lucru nu se va mai respecta. În perioada 10 – 12 mai, miniștrii din guvernul Ciucă vor fi evaluați, iar până pe data de 24 trebuie să se finalizeze negocierile.

Sursa citată relatează că protocolul va fi respectat. Concret, PNL și PSD vor face schimb de ministere. Altfel spus, Ministerul Finanțelor urmează să meargă la PNL, alături de cel al Transporturilor, iar în cele din urmă, Ministerul Proiectelor Europene ar trebui să ajungă la PSD. Astfel, procedura parlamentară pentru rotativă ar trebui să aibă loc în intervalul 27 – 28 mai.

Marcel Ciolacu, noul premier
Marcel Ciolacu, noul premier

Citește și: Consiliera premierului Ciucă scoate adevărul la iveală! „Problema este căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști”

Cu toate acestea, ultimele informații arată că Nicolae Ciucă nu este de acord să-și dea demisia. Concret, reprezentantul nu vrea să fie demis în Parlament, ci mai degrabă, vrea să depună mandatul în fața președintelui Iohannis.

„Nu o să îmi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!”, declara Ciucă în urmă cu două săptămâni.

În urma declarației lui Ciucă, Florian Bodog a precizat că vor fi respectate toate înțelegerile stabilite de la bun început, în ceea ce privește rotativa guvernamentală. Reprezentantul a menționat că situația este una nouă din perspectiva politicii din România. Totodată, Bogod a relatat că procedurile vor merge fără nicio problemă, astfel, nu va exista niciun impediment din partea Guvernului sau din partea parlamentarilor.

„Am văzut declarația domnului prim ministru, nu știu care va fi decizia domniei sale, însă oricum, în momentul de față, ne aflăm în fața acestei situații de a avea o rotativă.

Practic este o situație nouă în peisajul politic românesc. Din informațiile pe care le am eu se vor respecta toate înțelegerile care s-au stabilit la început și la momentul în care s-a semnat Protocolul pentru această coaliție pentru salvarea României.

Eu cred că procedurile vor merge fără absolut nicio problemă, nu va exista niciun impediment din partea Guvernului și nici din partea parlamentarilor”, a declarat Florian Bodog.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Nicolae Ciucă ia decizia momentului! Premierul activează planul de austeritate la Guvern. Primele declarații despre înghețarea angajărilor la stat