- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Consiliera premierului Ciucă scoate adevărul la iveală! „Problema este căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști”

12 Apr, 16:26 • Constantin Cristina
Consilera premierului Nicolae Ciucă, Maria Mădălina Turza spune adevărului pe nume. Femeia susține că salariile bugetarilor nu sunt deloc mari, problema este la cine ocupă funcțiile publice de specialiști, că le ocupă degeaba și au salarii „nesimțite”.
Consiliera premierului Ciucă scoate adevărul la iveală! „Problema este căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști”

Maria Mădălina Turza, consiliera premierului Nicolae Ciucă susține că salariile bugetarilor nu sunt mari, iar adevărata problemă este „căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce căuta pe funcții publice de specialiști”, a informat ziare.com.

Citește și: Noi modificări în programul 50/20. Coordonatorul programului „Ne dorim ca refugiații din Ucraina să înceapă să devină independenți la noi în țară”

Consiliera premierului Ciucă nu este de acord cu tăierea salariilor bugetare

Consiliera a postat pe rețelele sociale un test în care vorbește despre reluarea periodică în spațiul public a subiectului salariile bugetarilor și mărturisește cât de tare o deranjează ipocrizia.

Mădălina Turza, consiliera premierului Ciucă
Mădălina Turza, consiliera premierului Ciucă

„Să tăiem salariile nesimțite ale bugetarilor! Ciclic apare în spațiul public această temă și diferiți domni și doamne arată cu degetul încruntat la televizor, iar pe rețelele sociale se revarsă valuri de hate. Nu, salariile marii mase a bugetarilor NU sunt mari. Aici nu iau în calcul excepțiile nesimțite și excreșcențele nenaturale din conducerile unor regii sau companii de stat. Ba chiar sunt jenant de mici comparativ cu oamenii de pe funcții similare din alte state europene, în condițiile în care costurile de trai sunt sensibil egale. Problema este alta.

Nu cuantumul salariilor, ci căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști. Cu oameni care de abia articulează limba română și o torturează în scris, incapabili să genereze o idee sau inițiativă și cu o precară ideație vâscoasă, cu oameni care plimbă hârtii inutil și la ora 16.00 rup ușile instituției, lăsându-i pe cei puțini să ducă pe umeri până târziu în noapte mecanismele greoaie ale unor instituții grele, care de abia respiră. Din lipsă de oameni profesioniști”, subliniază consiliera pe Facebook.

Mădălina Turza adaugă că „reformă pe bune înseamnă să schimbi din temelii Codul Administrativ”, și nu „să tai otova salarii”, ci „să faci evaluări individualizate reale și ca manager să ai #pârghii efective de recompensă și sancțiune”.

„Tot ceea ce vedem și trăim acum este rezultatul degringoladei de #valori și #educație a socieții noastre. Nu vom avea o altă clasă politică până ce noi ca societate nu vom evolua”, adaugă Mădălina Turza.

Alte articole: Inedit. Ședința de Guvern de la Palatul Victoria va fi susținută, astăzi, de copii