- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, vizată de un aer polar. Unde scad temperaturile destul de mult

28 Nov, 10:04 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Un nou val de aer polar va lovi România, iar temperaturile vor scădea destul de mult în cea mai mare parte a teritoriului.
România, vizată de un aer polar. Unde scad temperaturile destul de mult

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se schimbă în România. În perioada 28 noiembrie-5 decembrie temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Ne așteptăm însă la o abatere termică negativă ușor mai accentuată în județele aflate în regiunile estice, sud-estice, precum și în zonele montane.

Temperaturile scad în România, din cauza unui nou val de aer polar

Precipitațiile vor fi puține în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile vestice, centrale și la munte. Cu toate acestea însă, vântul va avea intensificări încă de la primele ore ale dimineții.

Citește și: Crăciun 2022. Cum va fi vremea până pe 26 decembrie. Meteorologii au schimbat prognoza

Nici prima lună de iarnă nu va fi una foarte stabilă din punct de vedere termic. Conform datelor transmise de specialiștii ANM, în perioada 6-12 decembrie, temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Însă, în ultima săptămână a acestui an, termometrele vor înregistra temperaturi mai coborâte, între 1 și 2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius.

val de aer polar în România
val de aer polar în România

În următoarele zile, România este vizată de un nou aer polar. Treptat, temperaturile vor scădea tot mai mult în tot teritoriul. Valul de aer a coborât din nord-estul continentului și a ajuns în zona României, lucru care se resimte din ce în ce mai mult. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei. Atât dimineața, cât și seara ne așteptăm la condiții de ceață în cea mai mare parte a țării.

Ai mai putea citi și: FOTO! S-a deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Organizare ca la Untold, preturi de Viena! Cât plătesc bucureștenii pentru o porție de falafel, un cozonac sau alte produse „tradiționale”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult