- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care au aer condiționat în apartament trebuie să știe asta. Motivul pentru care pot fi amendați cu 500 lei

17 Jun, 17:47 • Lupu Alexandra
Ai aer condiționat în apartament? Mare grijă! Te poți alege cu o amendă.
Românii care au aer condiționat în apartament trebuie să știe asta. Motivul pentru care pot fi amendați cu 500 lei

Incredibil! O femeie din Constanța a fost dată în judecată din cauza celor două aparate de aer condiționat pe care le avea în propriul birou, relatează cancan.ro.

Amendă pentru românii care au aer condiționat în propriul apartament

Caz uluitor la Constanța! O româncă a fost amendată de Poliția Locală. Totul s-a întâmplat pentru că sistemul de evacuare al apei din cele două aparate de aer condiționat le-ar fi provocat disconfort oamenilor din locația respectivă.

Concret, evacuarea apei era poziționată chiar în dreptul ușii de acces în clădire. În hotărârea judecătorească se relatează că femeia nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate în propriul apartament.

Din acest motiv, a primit o amendă de 500 de lei. Și în același timp, românca este responsabilă de asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma aerului condiționat.

Citește și despre următorul subiect: Top 10 reguli neobișnuite de care turiștii trebuie să țină cont atunci când merg în vacanță în Grecia. Ce trebuie să faci ca să nu te alegi cu o amendă

Aer condiționat
Aer condiționat

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat.

S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere”, se arată în hotărârea judecătorească.

”Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa”, se mai arată în hotărârea judecătorilor.

Vezi și: Un șofer a fost amendat cu 121 de mii de euro. Motivul este absolut halucinant