- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a aflat: câți bani publici a cheltuit TVR pentru umilința României la Eurovision 2023

16 May, 12:03 • Cornel Ghimeșan
Umilința României de la Eurovision a costat mulți bani publici. Nu mai puțin de 400.000 de euro a aprobat Dan Turturică, șeful instituției, pentru eșecul istoric.
S-a aflat: câți bani publici a cheltuit TVR pentru umilința României la Eurovision 2023

În 2023, România a suferit o nouă umilință la concursul Eurovision, cea mai mare de până acum. Dacă anul trecut țara noastră a fost fraudată, organizatorii ignorând voturile exprimate de români și cele primite corect de WRS, acum țara noastră pur și simplu a avut o prestație extrem de slabă. Astfel, România a bifat cea mai proastă prestație din istorie – nu doar că nu s-a calificat în finală, ci a rămas cu ZERO puncte, în semifinală, umăr la umăr cu San Marino, o țară mai mică de trei ori decât Clujul.

În urma eșecului din 2023, s-a aflat câți bani publici au fost cheltuiți din bugetul național, buget aprobat de controversatul șef al TVR, Dan Turturică. Aproape 400.000 de euro au fost cheltuiți pentru participarea României la Eurovision, după ce anul trecut, șeful instituției de stat, amenința cu retragerea din concursul care continuă să se decredibilizeze an de an.

Doar transmisiunea a costat 200.000 de euro, la care s-au adăugat 80.000 de euro pentru show-ul artistului și promovare. Restul de 120.000 de euro au fost cheltuiți pentru transport, cazare și diurnă. În staff-ul României au fost trimiși pe bani publici 11 oameni, dintre care 8 de la TVR:

Mihai Predescu – șef delegație (salariat SRTv) Ana Maria

Mîndru – asistent șef delegație (salariat SRTv)

Camelia Ktistakis – șef presă (salariat SRTv)

Aurel Badea – regizor (salariat SRTv)

Gabriel Scîrlet – regizor muzical (salariat SRTv)

Rodica Puca – stilist (salariat SRTv)

Laura Daniela Fronoiu – reporter (salariat SRTv)

Marinică Ghiță – cameraman (salariat SRTv)

Theodor Andrei – artist/reprezentantul României

Diana Maria Colea – dansator al reprezentantului României

Andrei Simona – managerul artistului

Cât a costat-o pe România umilința de la Eurovision 2023

Pentru cei opt angajați de la TVR s-a plătit suma de 4.480 de euro, ce a reprezentat diurna (16 zile x 35 de euro/persoană). De asemenea, 3.200 de euro au costat biletele de avion București-Liverpool, respectiv Liverpool-București, 160 de euro asigurările de călătorie. În plus, 2.000 de euro au fost alocați pentru cheltuieli neprevăzute cu justificare ulterioară.

Pentru cele trei persoane care au făcut parte din staff-ul solistului s-a bugetat suma de 1.300 de euro, reprezentând biletele de avion și asigurările de călătorie.

Doar cazarea a costat în total 23.500 de euro, la hotelul Lock and Key din Liverpool. Prețul pentru o cameră dublă pe noapte a fost de 240 de euro, iar pentru cea single – de 200 de euro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult