- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-A APROBAT! 55 de școli vor fi modernizate în Capitală cu bani din PNRR. Suma se ridică la 10 milioane de euro

19 May, 21:12 • Constantin Cristina
Consilierul general, Rareș Hopincă a anunțat că a fost aprobată cererea de finanțare pe care Primăria Sector 5 a depus-o pentru modernizarea a 55 de unități de învățământ cu bani din PNRR.
S-A APROBAT! 55 de școli vor fi modernizate în Capitală cu bani din PNRR. Suma se ridică la 10 milioane de euro

Este oficial! 55 de școli vor fi modernizate cu bani din PNRR, după ce Primăria Sector 5 a depus o cerere de finanțare. Suma aprobată pentru lucrările de modernizare se ridică la 10 milioane de euro, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Pretenția salarială pe care o au profesorii pentru a-și lua gândul de la grevă! „Greva înseamnă încetarea lucrului, nu se pun absenţe, nu se predă, nu se evaluează!”

55 de școli vor fi modernizate în Capitală cu bani din PNRR

Rareș Hopincă, consilierul general, City Manager în Sectorul 5, a anunțat că s-a aprobat cererea solicitată de către Primăria Sector 5 pentru a moderniza 55 de școli din București

„Cu banii obținuți prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență, 48.256.593,46 lei, vom dota unitățile de învățământ cu mobilier nou, echipamente IT cu tehnologii de ultimă generație și material didactic. Cei peste 32.000 de preșcolari, elevi și liceeni din Sectorul 5 au dreptul și merită să învețe în școli moderne, adaptate secolului în care trăim!

Modernizăm 37 de laboratoare de informatică, 27 de laboratoare de fizică, 26 de laboratoare de chimie, 26 de laboratoare de biologie, 18 cabinete medicale, 42 cabinete psihopedagogice, 30 de săli de sport și 5 ateliere de practică. Continuăm să atragem fonduri europene pentru sectorul nostru. Vă reamintesc faptul că în ultimele luni am depus proiecte de peste 700 de milioane de lei, de 17 ori mai multe fonduri decât a atras Sectorul 5 în ultimii 30 de ani”, a scris Rareș Hopincă pe contul său de Facebook.

școli
școli

De luni cadrele didactice vor să intre în grevă generală, iar asta include blocarea examenelor naționale. Pentru a fi luați în serios, greva a început de miercuri, sub formă de avertisment, iar factorul care i-ar putea împiedica de la a porni un dezastru este doar mărirea de salariu.

La nivel naţional, şapte profesori din zece au semnat: sunt de acord cu greva generală. Protestul începe pe 22 mai, dar nu au stabilit când se termină.

„Greva înseamnă încetarea lucrului, nu se pun absenţe, nu se predă, nu se evaluează!”, spune Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.

Într-un scenariu sumbru, dacă se ajunge în acea situație, greva profesorilor ar putea complica sau poate amâna examenele importante din viața elevilor din anii terminali. Primele ar fi Evaluările Naționale de la clasa a șasea, programate săptămâna viitoare, ulterior înscrierile pentru Bacalaureat, Evaluarea de clasa a opta și examenele de BAC din iunie.

Alte articole: Dana Budeanu, atac dur la adresa profesorilor care intră în grevă. Ce salariu ar trebui să aibă un profesor debutant „Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță!”