- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii mai mari pentru o categorie de români! Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu care a adus bucurie înainte de Crăciun!

11 Dec, 10:55 • Cornel Ghimeșan
O categorie de români a primit o veste foarte bună chiar înainte de Crăciun. Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat o majorare salarială.
Salarii mai mari pentru o categorie de români! Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu care a adus bucurie înainte de Crăciun!

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, începând cu anul viitor, salariile angajaților din sectorul public vor înregistra o creștere de 5%, cu mențiunea că demnitarii nu vor beneficia de această majorare. Ciolacu a informat că proiectul Legii bugetului va fi supus aprobării Guvernului în cursul acestei săptămâni, urmând să fie transmis săptămâna viitoare pentru dezbaterea și votul în Parlament.

Cittește și: Ameninţare fără precedent! Medicii de familie anunţă încetarea consultaţiilor gratuite şi eliberarea de reţete compensate

”Bugetul, astăzi va fi pus în transparență, joi va trece în ședința de Guvern, iar săptămâna viitoare îl vom trece în Parlament. Dacă va fi vreo contestație la CCR, să se poată soluționa între Crăciun și Revelion. Va fi o majorare de 5% pentru întreg sistemul public, mai puțin la demnitari. Mergem și mai mult pe investiții, va fi un buget de 7,3% pe investiții. Va fi un buget de 4,3% la Educație, un buget istoric. Trebuie să ținem cont că avem și fondurile europene, vorbim de aproape 12 miliarde de euro.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD, a mai explicat, în ședință de la sediul partidului, că există o necesitate urgentă de digitalizare în domeniul frontierelor în țara noastră. A subliniat că, în absența unor progrese obținute prin dialog, este imperativ să se recurgă la implementarea acestor schimbări prin metode care pot include și aspectul de constrângere.

„În primul rând trebuie o digitalizare. Trăim în altă etapă a lumii. Trebuie să înțelegem că nu putem continua ca formularul electronic să-l depunem la ghișeul 3. Ne trebuie o digitalizare. Avem un program de 1,2 miliarde de euro de la Comisie pentru frontiera cu Ucraina. Avem deja un punct de fontieră pilot cu Serbia care funcționează foarte bine. Trebuie să ne implicăm în momentul acesta într-un punct de trecere… Dacă nu se poate cu vorba bună, forțat. Nu vă faceți probleme că deja s-au declanșat lucrurile”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Citește și: Se dau fonduri europene pentru achiziția de utilaje. AFIR pune bani la bătaie pentru români pe 20 decembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult