- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șansele ca România să adere la Spațiul Schengen anul acesta, tot mai mici: „Trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment şi faptul că e pe ordinea de zi ne ajută.”

20 Nov, 23:34 • Oprea Alina
Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a venit cu afirmații clare asupra subiectului aderării României la Spațiul Schengen! Acesta susține că România trebuie să încerce până la final, chiar dacă șansele de anul acesta sunt mai mici față de cele de anul trecut!
Șansele ca România să adere la Spațiul Schengen anul acesta, tot mai mici: „Trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment şi faptul că e pe ordinea de zi ne ajută.”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a comunicat pentru Prima News, că nu sunt șanse foarte mari ca anul acesta să intrăm în Spațiul Schengen, față de șansele de anul trecut, însă acesta a spus că România trebuie să își joace toate șansele pentru a reuși. Totodată, faptul că pe ordinea de zi a Consiliului JAI din decembrie ne ajută.

Ai putea fi interesat și de: Răsturnare de situație! Ministrul de Externe al Austriei: „Blocarea României și Bulgariei este doar o cale pentru a atrage atenția asupra problemelor de fond ale spațiul Schengen”

Victor Negrescu, declarații despre aderarea României la Spațiul Schengen!

„Este foarte bine că subiectul Schengen rămâne sus pe agenda europeană şi că preşedinţia spaniolă la Consiliul Uniunii Europene se ţine de cuvânt, fixând o dată pentru această discuţie, însă forma finală a agendei urează să fie setată în data de 1 decembrie, când are loc reuniunea Ambasadorilor statelor UE. Atunci se face agenda consiliului JAI. Până atunci, lucrurile se joacă.”, a declarat Victor Negrescu, conform Digi24.

Schengen
Schengen

„Dacă partidele pro-europene vor câştiga, atunci avem şansa ca Olanda să îşi schimbe poziţionarea şi să nu se mai opună aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi să rămână Austria singură. Mai mult, premierul olandez Rutte urmează să efectueze o vizită în Bulgaria, chiar după alegeri, şi am putea spera ca acea vizită să transmită un mesaj pozitiv în acest sens.”, a adăugat acesta, potriit sursei citate.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări cu referire la Austria.

„Anul trecut, Austria a început să se opună aderării României doar cu câteva zile înainte de reuniunea JAI. Vor fi discuţii dure.

România îndeplineşte toate criteriile aşa că trebuie să forţăm acest lucru, fiind în acelaşi timp ponderaţi, echilibraţi, pentru că şansele de a reuşi anul acesta cred eu că sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment şi faptul că e pe ordinea de zi ne ajută”, a ţinut să menţioneze Victor Negrescu, arătând că „suntem mai aproape de momentul electoral, iar interesele politice sunt mult mai ample.”, a concluzionat Victor Negrescu, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI!