- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal uriaș. Firma din Arad care s-a prezentat cu documente false la lictația pentru deszăpezire. Prejudiciul e de peste 30 de milioane de lei

26 Jan, 11:50 • Cornel Ghimeșan
Joi, în județul Arad au avut loc percheziții într-un dosar care vizează o firmă care ar fi falsificat documentele cu care s-a înscris la licitația pentru obținerea contractului pentru deszăpezire. În documentele prezentate aceștia afirmau că au mai multe utilaje.
Scandal uriaș. Firma din Arad care s-a prezentat cu documente false la lictația pentru deszăpezire. Prejudiciul e de peste 30 de milioane de lei

Ziua de joi a început cu o serie de percheziții pentru polițiștii de la IPJ Arad. A fost vizată o firmă care, conform polițiștilor, ar fi falsificat actele cu care s-a înscris la licitația pentru a contractul de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naționale și autostrăzi. Conform cercetărilor societatea comercială ar fi mințit cu privire la numărul mașinilor de deszăpezire, cu scopul de a aduna mai multe puncte în cadrul licitației, în defavoarea celorlalți participanți, scrie Special Arad.

Citește și: Sorin Grindeanu promite 100 de km de autostradă pe an! „Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele”

Polițiștii au realizat percheziții, în total, la 10 adrese. Printre ele se numărără sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, dar și sediul Primăriei Ineu.

„Activitățile se desfășoară la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale, în vederea ridicării de probe, pentru documentarea și probarea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se arată în comunicatul emis de IPJ Arad.

Ce a făcu firma din Arad

Compania vizată de anchetă ar fi declarat un număr mai mare de mașini de deszăpezire trecute în caietul de sarcini, cu scopul de a aduna mai multe puncte în cadrul licitației, scriu jurnaliștii de la Special Arad.

„Din cercetări, a reieșit că o societate comercială ar fi participat la o licitație organizată de o instituție, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false, în vederea câștigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naționale și autostrăzi”, anunță și IPJ Arad.

Prejudiciul total, spun anchetatorii, se ridică la 30.247.825 de lei.

Alte articole: Reforma pensiilor speciale ar putea crea mari probleme în România! Marcel Boloș: „Sigur că va fi un moment greu pentru Coaliție și pentru ceea ce înseamnă decizia parlamentară”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult