- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpiri alarmante la biletele de avion în minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai aglomerate aeroporturi

14 Aug, 19:30 • Constantin Cristina
Prețul biletelor de avion au crescut cu 23% în minivacanța de Sfânta Maria. Iată cele mai aglomerate aeroporturi și principalele destinații alese de români.
Scumpiri alarmante la biletele de avion în minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai aglomerate aeroporturi

Românii au plecat într-un număr destul de mare cu ocazia zilelor libere de Sfânta Maria. Liberul ține până mâine inclusiv, așadar, au la dispoziție 4 zile în care se pot relaxa în locurile alese deja cu ceva timp înainte, a informat ziare.com.

Unii s-au întors acasă, deoarece lucrau în diaspora și au profitat de aceste zile libere să-și viziteze familia, iar aceștia au rezervat 21,25% din zborurile totale rezervate pe o platformă de turism online.

Citește și: Carburanții, tot mai scumpi în România. Guvernul ar putea interveni de urgență. Alimentele sunt și ele vizate de scumpiri

Scumpiri alarmante la biletele de zbor în minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai aglomerate aeroporturi

Pentru că luna august este ultima lună din vară în care românii mai au timp să se bucure de concedii la căldură, mulți dintre ei au ales să-și cumpere bilete de avion. Așadar, potrivit analizei realizate de platforma de turism, românii au ales zboruri către marile orașe ale țării, cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă fiind Otopeni – București (cu peste 67% dintre zboruri), Iași (cu aproximativ 15% dintre zboruri) şi Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri).

bilet vion
bilet avion

Restul procentelor a fost distribuit aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din țară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța), semn că turiștii caută şi zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor de proveniență şi care îi pot ajuta să câștige timp din punctul de vedere al transportului.

Dacă ne raportăm la prețurile biletelor de avion, ei bine, un zbor către România în perioada menționată mai sus, au crescut cu 23% comparativ cu anul precedent. De exemplu, anul acesta, un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro, în comparație cu 222 de euro, cât a fost anul trecut. Creșterile tarifare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, mai ales că anul acesta preţurile la zboruri au fost mai scumpe, inclusiv la zborurile low-cost, însă, în momentul de față, piața s-a stabilizat.

Unii români au preferat să se bucure de aceste 4 zile și să plece într-un city break. Numărul rezervărilor dinspre România către alte țări europene pe durata minivacanței a crescut semnificativ, cererea mare fiind asociată cu minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai populare destinații sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franța, state alese frecvent de turiști pentru petrecerea unui city-break. Totodată, prețul mediu pentru un bilet de avion spre destinații externe a fost de 229 de euro în intervalul minivacanței de Sfânta Maria, de altfel, un tarif mediu pentru zborurile spre Europa din timpul verii.

Alte articole: Țara în care cetățenii sunt sufocați de scumpiri. Prețurile sunt mai mari cu 50%, iar inflația nu se oprește din creștere