- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpirile la carburanți se țin lanț de șoferi! Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru un plin, astăzi

22 Aug, 14:54 • Constantin Cristina
Petrom a scumpit din nou carburanții. Precedenta majorare de preț a avut loc joi, 17 august, cu 3 bani/litru. Iată cât costă astăzi, 22 august 2023, un plin.
Scumpirile la carburanți se țin lanț de șoferi! Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru un plin, astăzi

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit, astăzi, 22 august 2023, carburanții, cu doi bani pe litru, potrivit Monitorului Prețurilor, a precizat economedia.ro.

Conform economedia.ro, Petrom a dat startul scumpirilor încă de pe 25 iulie, după o lună în care prețurile s-au menținut. În acest moment, potrivit prețurilor afișate la pompă, șoferii iau motorina cu 75 de bani mai scumpă, iar benzina este cu 55 de bani pe litru.

Citește și: Preț carburanți 18 august. Noi scumpiri la pompă. Cât costă astăzi un litru de benzină sau motorină

Scumpirile la carburanți se țin șanț de șoferi! Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru un plin, astăzi

Prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online.ro, este cuprins între 7,17 lei și 7,23 pe litru. De asemenea, motorina a ajuns să coste între 7,39 lei și 7,42 lei pe litru.

Monitorizată de Economedia a fost stația Petrom Vitan, care afișează un preț de 7,22 lei pentru un litru de benzină standard și de 7,41 lei pentru un litru de motorină standard.

carburanți
carburanți

Potrivit peco-online, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 8,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 27,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 11,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 37,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Alte articole: Cât costă carburanții astăzi, 16 august. Unde găsesc șoferii cea mai ieftină benzină sau motorină