- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță schimbări la impozitarea muncii! Ministrul Finanțelor: „Ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților”

04 Mar, 21:42 • Bumbeneci Diana
Ministrul de Finanțe anunță schimbări legate de impozitarea muncii în România. Urmează perioade benefice pentru angajați.
Se anunță schimbări la impozitarea muncii! Ministrul Finanțelor: „Ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților”

România este la un pas să scape de inflaţia extrem de mare care a schimbat cursul normal al prețurilor din toate domeniile. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu anunță ce planuri are Executivul pentru perioada următoare.

Impozitarea muncii s-ar putea schimba

Până la finele anului 2023, România ar putea avea o inflație cu o singură cifră. Este prognoza făcută în direct la emisiunea Income de ministrul finanțelor, Adrian Câciu, care a dezvăluit și ce planuri are Guvernul pentru impozitarea muncii.

Adrian Câciu, despre impozitarea muncii
Adrian Câciu, despre impozitarea muncii

Citește și: Peste 120.000 de bilete pentru tratament balnear au fost aprobate de Guvern. Când vor fi distribuite și la cine ar putea ajunge

„La inflaţie, îmi păstrez prudența de a spune că la final de an vom avea o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului. Eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aş putea chiar spune sub 9%.

Oamenii poate nu își dau seama, poate nu s-a comunicat de jos, să mai comunice o dată. Noi am început reducerea impozitării muncii începând cu 1 ianuarie 2023 pe salariul minim. Acum impozitarea muncii este 38%.

Dacă nu am spațiul fiscal, o lăsăm pentru 2024, dar ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților şi să ridicăm presiunea de pe angajator”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la emisiunea Income de la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Este oficial! Sute de mii de pensionari primesc bani în plus la pensie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult