- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau burse 1.000 de euro pentru acești elevi! Ce trebuie să facă pentru a primi banii

14 Jun, 23:06 • Adrian Popovici
Fundația Tinmar a oferit burse de 1.000 de euro elevilor cu rezultate remarcabile la învățătură. La eveniment a fost prezent și vloggerul Selly.
Se dau burse 1.000 de euro pentru acești elevi! Ce trebuie să facă pentru a primi banii

Sute de elevi din Capitală au fost premiați cu burse în valoare de 1.000 de euro în cadrul unui eveniment desfășurat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Fundația Tinmar le-a recunoscut eforturile și rezultatele excepționale ale acestor tineri acu rezultate remarcabile la învățătură, oferindu-le nu doar un stimulent financiar considerabil, ci și o validare a muncii lor și a potențialului de a contribui semnificativ la societate, notează Antena 3 CNN.

Evenimentul a fost marcat și de prezența vloggerului Selly, care și-a împărtășit gândurile și sfaturile motivaționale cu beneficiarii burselor. În discursul său, el a încurajat elevii să investească în educația și în dezvoltarea personală, subliniind importanța cheltuirii responsabile a banilor pentru a-și împlini visurile.

Printre cei premiați s-a numărat și Ioana Mihăilescu, o elevă entuziastă: „Ne oferă această siguranță că vom deveni cineva și vom face ceva pentru România și vom schimba ceva aici. Ne ajută foarte mult. Îmi place foarte mult să cânt la chitară și m-ar bucura foarte tare să investesc în asta”. Ea exemplifică modul în care bursele nu numai că sprijină performanța academică, dar și pasiunile personale ale elevilor.

Burse de 1.000 de euro pentru acești elevi
Burse de 1.000 de euro pentru acești elevi

Te-ar putea interesa și: Burse de merit pentru toată luna iunie și o parte din iulie pentru elevii care dau Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2024. Ce se întâmplă cu bursele în cazul elevilor din învățământul profesional și tehnic

Ce spune elevii care au beneficiat de aceste burse?

Eduard Florin Costache, alt beneficiar al bursei, și-a exprimat dorința de a motiva și de a inspira alți elevi să rămână în țară prin activitățile sale școlare și extracurriculare. „Îmi doresc prin activitatea mea, prin cluburile pe care le am în liceu, prin consiliul elevilor și prin alte lucruri, să motivez elevii să rămână la noi în țară”, a subliniat el, evidențiind impactul pozitiv al acestor burse.

Mocanu Alexandra Patricia, o altă elevă beneficiară, a reflectat asupra modului în care bursele nu sunt doar un sprijin financiar, ci și o validare personală și profesională.

„E mai mult decât valoarea în bani. Este și încrederea de sine pe care ți-o dă, este și faptul că ești validat, că ești recunoscut. Și cu această mică picătură într-un ocean, creezi niște condiții mai favorabile pentru ca ei să rămână aici”, a declarat Selly, evidențiind efectele profunde ale recunoașterii meritului academic asupra elevilor.

În total, aproximativ 600 de elevi din familii cu venituri modeste din Sectorul 5 al Capitalei au beneficiat de burse de merit, un gest de susținere care subliniază importanța egalității de șanse în educație.

Filip Ovidiu, vicepreședinte al Fundației Tinmar, a subliniat angajamentul fundației de a sprijini excelența în educație și de a investi în viitorul tinerilor: „Am vrea ca pe viitor să știți că eforturile voastre sunt susținute de noi. Cu siguranță având rezultate bune la învățătură sunteți viitorul acestei țări și ne punem baza și speranța în voi”.

Citește și: Burse de 5.000 de euro pentru acești angajați din România. Cine poate aplica și în ce condiții

Tags: