- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă azi, 3 aprilie! Acești români primesc acces oficial la bani!

03 Apr, 08:33 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru o categorie de români. APIA dă startul plăților. Iată cine primește noi sume de bani.
Se întâmplă azi, 3 aprilie! Acești români primesc acces oficial la bani!

Vești bune pentru românii care au nevoie de bani pentru gospodăriile și fermele proprii. Începând de miercuri, 3 aprilie, o parte din fermierii din sectorul zootehnic vor avea acces mai rapid și mai simplu către banii necesari finanțării activităților curente, potrivit unui comunicat transmis marți de APIA.

Bani de la APIA pentru o categorie de români

„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând din data de 3 aprilie 2024, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții pentru anul de angajament 2024. Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2024, pentru DR 06 – Bunăstarea animale, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2024”, se arată în comunicatul citat.

Cofnorm informațiilor transmise de reprezentanții APIA, suma totală a creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2024. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

„Reamintim fermierilor ca potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013, cu modificările și completările ulterioare, ordin care stabilește condițiile în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%”, se mai arată în comunicat.

Cât despre comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA le mai amintește încă odată fermierilor care au în plan să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să „analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”.

Toate convențiile încheiate între sunt postate pe site-ul APIA, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale, mai este anunțat în comunicat.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

 

Vezi: Cea mai proastă veste pentru românii cu credite în lei. ROBOR 29 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult