- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întorc ninsorile în România. ANM anunță unde sunt zonele în care va ninge

23 Feb, 10:16 • Bumbeneci Diana
Deși ne apropiem tot mai mult de primăvară, vremea instabilă continuă să fie resimțită în teritoriu. După zile cu temperaturi și de 18 grade Celsius, meteorologii anunță că vor fi zone în care revin ninsorile.
Se întorc ninsorile în România. ANM anunță unde sunt zonele în care va ninge

Administrația Națională de Meteorologie din România anunță că vremea intră într-un nou proces de răcire în cea mai mare parte a teritoriului. După ce ultimele zile au fost însorite, iar temperaturile maxime au urcat până la 18 grade Celsius, astăzi, maximele termice sunt de doar 8 grade. Mai mult, meteorologii anunță că ninsorile se întorc în anumite zone din teritoriu.

Ser întorc ninsorile în România

Încă de la primele ore ale zilei, cerul a prezentat înnorări în estul, sud-estul şi parțial în centrul țării și este mai mult senin în rest, iar vântul suflă slab și moderat. Temperatura aerului la ora 08 avea valori cuprinse între -5 grade la Târgu Lăpuş și 8 grade la Râmnicu Vâlcea.

În cursul zilei de azi, vremea se va răci în regiunile extracarpatice, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor menține peste mediile climatologice.

Ai mai putea citi și: Sorin Grindeanu promite 100 de km de autostradă pe an! „Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele”

Ninsorile se întorc în România
Ninsorile se întorc în România

În cursul zilei de azi, cerul va fi variabil, mai mult noros în cea mai mare parte a teritoriului, cu precădere în județele aflate în zonele montane, la altitudini de peste 1500 de metri, precum și în sudul și estul țării. Pe crestele înalte sunt așteptate ninsori și intensificări ale vântului. La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, mai ales în zone precum Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Se vor semnala ploi în cea de-a doua parte a zilei în Moldova și în zonele de est din Transilvania.

„Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte la altitudini de peste 1700 m și în sudul Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze de peste 70…80 km/h, dar pe arii restrânse și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai scăzute în nordul Moldovei spre 2 grade. Izolat, dimineață, se va semnala ceață”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Ai mai putea citi și: Fără precedent. Turcia a interzis concedierile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult