- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă totul pentru ANAF! 1 ianuarie 2024 aduce noutăți majore pentru români

30 Jul, 08:23 • Bumbeneci Diana
Începând cu prima lună a anului 2024 se vor aplica noi măsuri în România. ANAF este principala instituție vizată.
Se schimbă totul pentru ANAF! 1 ianuarie 2024 aduce noutăți majore pentru români

Începând cu 1 ianuarie 2024, fiscalitatea românească va cunoaște modificări semnificative, deoarece se va implementa facturarea electronică obligatorie în relația comercială B2B (Business to Business).

Schimbări la ANAF în 2024

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, tocmai a vorbit pe această temă, subliniind efectele benefice pe care RO e-Factura le va aduce în economia românească.

Marcel Boloș, despre ANAF

Ai mai putea citi și: Gaze mai scumpe pentru români! Anunțul momentului făcut de OMV Petrom

Marcel Boloș, despre ANAF
Marcel Boloș, despre ANAF

„Lupta împotriva combaterii fraudei şi a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă. Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme.

Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a transmis oficialul.

Potrivit explicațiilor specialiștilor Pwc România, România a primit autorizarea din partea Consiliului Uniunii Europene de a introduce obligația de a emite numai facturi electronice în relația comercială B2B (Business to Business). Astfel, doar documentele în format electronic vor mai fi acceptate ca facturi de către administrația fiscală din România.

„În contextul tuturor măsurilor de digitalizare a administrației fiscale, autoritățile din România și-au exprimat în numeroase rânduri intenția de a introduce obligația raportării facturilor electronice prin sistemul RO e-Factura”, mai transmis autoritățile.

Ai mai putea citi și: Meteo 29 – 31 iulie. ANM anunță unde se răcește semnificativ vremea și unde va fi caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult