- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se scumpește viața românilor. Lista taxelor care se vor majora

18 Sep, 15:03 • Bumbeneci Diana
Anumite hotărâri ale Guvernului ar putea aduce taxe mai mari pentru români. Iată lista majorărilor.
Se scumpește viața românilor. Lista taxelor care se vor majora

Taxe mai mari pentru români, în urma unor noi decizii ale Guvernului. Premierul Marcel Ciolacu, alături de fostul premier Nicolae Ciucă, dar și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș sunt în discuția decisivă de la Palatul Victoria pentru a pune la punct toate măsurile ale proiectelor de lege privind măsurile de austeritate.

Lista taxelor care se vor majora

Schimbările apar în condițiile în care Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat că săptămâna viitoare vine delegația la București. O să analizeze situația economiei noastre, în baza articolului 4.

Această întâlnire vine tocmai în momentul în care Guvernul negociază aceste măsuri de austeritate.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș a declarat de mai multe ori că dacă nu luăm aceste măsuri drastice, de reducere a cheltuielilor și a deficitului, vom apela la FMI, că vom ajunge din nou în situația în care am fost în 2010.

Citește și: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea

taxe
taxe

Taxe mai mari pentru români

-TVA-ul va crește și asta afectează direct pe toți românii.

-La târguri, panouri fotovoltaice vom avea un TVA de 9%, de la 5%.

-Locuințele până în 120.000 euro vor avea TVA crescut până la 9% și ar putea avea chiar 19% ,pentru cele care depășesc acest prag.

-Se mărește TVA-ul pentru transportul în scop turistic direct la 19%.

-Se mărește TVA-ul pentru festivaluri, cluburi și activități sportive la 19%.

-Pentru produsele montane, bio, tradiționale, produse alimentare cu concentrație mare de zahăr, accesul la bâlciuri, parcuri de distracție și parcuri recreative, târguri, la 19%.

„Creșterea cotelor de TVA pentru aceste grupuri de servicii va avea un impact direct pentru că, istoric vorbind, de fiecare dată când s-au operat reduceri de TVA, nu au scăzut prețurile în aceeași proporție sau în unele cazuri au crescut.

Iar de fiecare dată când a crescut TVA-ul, au crescut prețurile. Este de așteptat să vedem creșteri de prețuri.

Să spunem că nu avem o variantă finală pentru aceste modificări. Noi așteptăm documentul oficial.”, a spus Gabriel Biriș, analist economic, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Marcel Ciolacu confirmă oficial majorarea tichetelor de masă: „De la 1 ianuarie 2024!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult