- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu: Centura Timișoarei a ajuns la 80%. Ce spune ministrul despre „celebra autostradă pentru urși”

25 Apr, 16:34 • Adrian Popovici
Sorin Grindeanu a declarat astăzi că lucrările pentru Centura Timișoarei evoluează rapid, ajungând la 80%. Ministrul Transporturilor a mai explicat faptul că proiectul ar urma să fie gata în luna iunie.
Sorin Grindeanu: Centura Timișoarei a ajuns la 80%. Ce spune ministrul despre „celebra autostradă pentru urși”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat înainte de ședința de guvern că lucrările de pe Centura Timișoarei evoluează rapid și consistent, anticipând că aceasta va fi deschisă traficului în luna iulie a acestui an, transmite News.ro.

Pe lângă starea lucrărilor de pe Centura Timișoarei, ministrul a vorbit și despre „celebra autostradă pentru urși”. Sorin Grindeanu a asigurat că lucrările vor continua conform planului, având susținerea financiară a PNRR. De asemenea, el a confirmat semnarea autorizației de construcție pentru acest proiect, demonstrând astfel angajamentul guvernamental pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Infrastructură modernă să ştiţi că în acest moment se construieşte peste tot, şi la Buzău, iar în toamna acestui an (..) se va circula inclusiv pe Autostrada A7, cea care leagă Muntenia de Moldova, pe primii kilometri de autostradă. E o dovadă, dacă vreţi, ca un judeţ unde cât de cât infrastructura a venit, şi mă refer la Autostrada A1, să poată să fie un exemplu de exportat, pentru că din 89 la Timişoara se spune un lucru: Azi în Timişoara, mâine în toată ţară”, a declarat Sorin Grindeanu înainte de a vorbi despre Centura Timișoarei.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Cum evoluează lucrările pentru Centura Timișoarei?

Sorin Grindeanu explicat că progresul pentru Centura Timișoarei este bun, anticipând că aceasta va fi finalizată și deschisă traficului în iulie anul acesta. El menționează că, în acest moment, proiectul este deja 80% gata. De asemenea, Grindeanu anunță că licitația pentru lucrările de construcție de la Centura Timișoarei Vest, a fost deblocată, iar termenul final pentru depunerea ofertelor este 15 mai.

„Centura Timişoarei merge într-un ritm foarte bun, undeva în iulie anul acesta va fi inaugurată, dată în trafic, astăzi, când vorbim, suntem undeva la 80% din valoarea respectivă sau din implementarea proiectului. O altă veste bună este că a fost deblocată licitaţia pentru Centura Vest, la patru benzi. Termenul final de depunere de oferte este 15 mai”, a  mai spus Sorin Grindeanu.

„Nu pot să nu amintesc despre celebra autostradă pentru urşi, o ştiţi cu toţii, o ştie toată România. În acest moment a fost semnată autorizaţia de construcţie, se încep lucrările. Am văzut că au fost anumite nelinişti dinspre anumiţi domni, această lucrare va fi finalizată în timp, având finanţare PNRR, nu există temeri că acest tronson nu va fi finalizat”, a completat el. Ministrul a estimează că aceste investiţii din infrastructură au o valoare de 10 miliarde de lei, aproximativ 2 miliarde de euro, a mai adăugat ministrul.

Citește și: Sorin Grindeanu, noile informații cu privire la Drumul Expres Timișoara-Moravița. Când vor începe lucrările