Știri interne

Sorin Grindeanu, dispus să înceapă procedurile în vederea mutării Metrorex din administrația ministerului: ,,Dacă vrem să vorbim de un sistem integrat de transport în București, toate aceste entități trebuie să fie într-un singur loc”

07 Nov, 19:54 • Cassano Sabrina
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și-a arătat interesul în vederea mutării Metrorex din administrația ministerului, însă spune el, s-a lovit de un refuz categoric din partea primarului Nicușor Dan.
Sorin Grindeanu, dispus să înceapă procedurile în vederea mutării Metrorex din administrația ministerului: ,,Dacă vrem să vorbim de un sistem integrat de transport în București, toate aceste entități trebuie să fie într-un singur loc''

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și-a arătat interesul în vederea mutării Metrorex din administrația ministerului, însă spune el, s-a lovit de un refuz categoric din partea primarului Nicușor Dan. Sorin Grindeanu este de părere că Nicușor ,,nu vrea metrou la primărie”.

Sorin Grindeanu: ,,Cred că pe oferta electorală a domnului Nicușor Dan din 2020 scrie de acest sistem integrat de transport”

„Eu tot timpul am pledat pentru dialog cu autoritățile locale (…) fie că vorbim de aceste proiecte, fie că vorbim, de exemplu, de tot ce înseamnă lucrările pe metrou care sunt pe raza Municipiului București, sau discuții, la care n-am primit încă răspuns, apropo de trecerea metroului în administrarea PMB. Continui să spun și să cred că dacă vrem să vorbim de un sistem integrat de transport în București, toate aceste entități trebuie să fie într-un singur loc, iar acel loc trebuie să fie Primăria. De la acel schimb de acum câteva luni, în care eu spuneam că sunt dispus, spre deosebire de alți foști miniștri, care nu voiau să dea metroul către București, eu sunt dispus la dialog cu tot ce înseamnă alocări bugetare și așa cum funcționează metroul acum. eci, nimeni nu spune că transferul trebuie să fie fără alocări bugetare corespunzătoare. Cred că așa e normal. Repet, dacă vorbim de un sistem integrat de transport în București, acest sistem trebuie să cuprindă toate tipurile de transport, inclusiv metrou. Știu că toți predecesorii săi, indiferent de culoarea politică, că au fost de la PSD, independenți sau foști pedeliști, au dorit metroul la PMB. În schimb, nu au vrut miniștrii din vremurile respective să-l dea. Văd că acum problema e exact invers. Eu îmi arăt disponibilitatea. Cred că pe oferta electorală a domnului Nicușor Dan din 2020 scrie de acest sistem integrat de transport. Eu sunt deschis în continuare la dialog și soluții, doar că pare că vorbesc de unul singur din acest punct de vedere. Cred că nu vrea metroul la PMB. Altfel n-am o explicație, altă explicație nu găsesc”, a declarat Grindeanu pentru Digi24.ro.

Ministrul Transporturilor a fost întrebat și despre colaborarea dintre el și Nicușor Dan, însă se pare că lucrurile cei doi momentan nu au ajuns la un numitor comun, iar lucrurile nu se îndreaptă în direcția dorită de Sorin Grindeanu.

„Noi ne intersectăm pe ceea ce înseamnă, să spunem, în primul rând, lucrările pe extinderea magistralelor de metrou. Nu pot să spun că mergem în ritmul pe care ni l-am dori noi. Toată acea zonă de birocrație, de autorizații, de PUZ-uri, de exemplu pe magistrala M4, care e prevăzută spre finanțare în PNRR, nu pot să spun că se merge cu celeritate din partea cealaltă. Din contră. Știu că, în acest moment, destule lucruri sunt blocate, nu doar în ceea ce înseamnă Ministerul Transporturilor, ci și multe altele la nivel de PMB. Sincer, n-am explicația, văd doar efectul. Că anumite lucruri care ar trebuie să iasă într-un termen de X zile, aproape niciodată nu s-a întâmplat”, a adăugat Grindeanu.

Citește și: Meteorologii anunță schimbări ale prognozei. Când va ninge prima dată și cum va fi vremea până în noiembrie

Citește și: Diana Şoşoacă cere ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România. Vladmir Putin a lansat ipoteza, iar MAE a reacţionat dur!