- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FOTO: Un nou stadion în România! Va costa 120 de milioane de euro. Proiect major pentru sportul românesc

04 Nov, 14:58 • Cornel Ghimeșan
România are stadioane, dar nu prea mai are fotbal. Chiar și așa, e nevoie de investiții masive în sport, pentru a încuraja noile generații, susțin politicienii. Un proiect major pentru fanii fotbalului va fi implementat în regiunea Moldovei, o arenă mult așteptată de cetățeni. 

După două decenii de promisiuni, Bacăul ar putea avea în câțiva ani un nou stadion. Va fi o arenă de lux, care va putea fi utilizată pentru fotbal, rugby și atletism. Va fi dotată cu pistă de alergare, acoperiș, iar corpurile anexe vor dispune de un hotel cu restaurant, centru SPA, sală de conferințe, la care se vor adăuga terenuri în aer liber pentru copii, juniori și fanii sporturilor.

Arena de fotbal va avea 20.000 de locuri, cu 6.000 mai multe decât are stadionul Rapid, din București.

În plus, va fi construit și un parc, un loc special amenajat de agrement pentru cetățenii din oraș.

„Parcul M. Cancicov, în suprafață de 21,2 ha poate fi dublat prin amenajarea Parcului Sportiv ce ar presupune încă 21,9 ha de spațiu verde amenajat sau destinat organizării de evenimente artistice, culturale, sportive etc.

Se poate amenaja o zonă de practicare a sporturilor, o zonă de organizat festivaluri și evenimente culturale, eliberând astfel Parcul M. Cancicov, pentru a putea fi o oază de liniște, destinat în principal relaxării”, se arată în studiul de fezabilitate realizat de firma din Cluj.

 

Proiect ambițios în Bacău. Cetățenii s-au săturat de promisiuni

 

Arena va fi eligibilă pentru competițiile europene intercluburi, cât și pentru meciurile naționalei României, scrie Ziarul de Bacău.

Proiectul ar urma să fie finanțat de la bugetul local, potrivit sursei citate.

Investiția este așteptată cu sufletul la gură de către băcăuani, amăgiți cu o mulțime de promisiuni, de fostele administrații, Romeo Stavarache și Cosmin Necula. Surprinzător este faptul că propunerea pentru noua investiție vine din partea unui controversat edil local, primarul de la USR, Lucian Viziteu. Rămâne de văzut dacă va fi asumat și de ministrul UDMR Eduard Novak, la nivelul MTS, în cadrul Strategiei Sportului.

Noua arenă ar urma să fie ridicată în locul celei vechi, construite în anii ’60 ai secolului trecut, deci aproape de centru.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult