- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul român intră pe piața asigurărilor RCA, după scandalul Euroins Dan Cărbunaru „Există un demers legat de CEC”

22 Mar, 23:26 • Constantin Cristina
Este în așteptare demersul legat de CEC Bank, care va fi noul asigurator ASF și astfel, statul român ar putea intra pe piața asigurărilor auto.
Statul român intră pe piața asigurărilor RCA, după scandalul Euroins Dan Cărbunaru „Există un demers legat de CEC”

Euroins va fi înlocuită de CEC, la directiva ASF. Adrian Câciu a anunțat că instituția are la dispoziție o lună să depună actele de autorizare ca asigurator la ASF. Prin intermediul acesta, statul român ar putea intra pe piața asigurărilor auto, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: CEC vine în locul Euroins. Compania, noul asigurator la ASF are la dispoziție o lună să depună documentele „Este important ca românii să fie protejați”

Statul român dorește să intre pe piața asigurărilor auto

„Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectați de ce se întâmplă pe piața asigurărilor auto, pe piața RCA”, a spus Dan Cărbunaru.

Statul român intră pe piața asigurărilor auto, odată ce CEC devine asigurator la ASF
Statul român intră pe piața asigurărilor auto, odată ce CEC devine asigurator la ASF

„Ministerul de Finanțe este pregătit să aducă pe masa Guvernului aceste propuneri (ale ASF – n.r.), deja aceste propuneri au fost prezentate în cadrul procedurii de prezentare transparentă guvernamentală. În urmă toarele zile cel mai probabil va ajunge pe masa Guvernului și va intra în vigoare.

Este vorba de tarife de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie, sunt stabilite la nivelul propriilor tarife de primă practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022, și vor fi aplicate e pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în măsura în care hotărârea trece prin guvern și este aprobată”, a mai precizat Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt menționează faptul că este de apreciat că Guvernul intervine cu responsabilitate și că sare mereu în ajutorul cetățenilor, respectând Legile, dar și rolul pe care autoritățile le au în această situație, a spus sursa citată mai sus.

Alte articole: ASF, cu ochii pe companiile de asigurări, după explozia prețurilor pentru polițele RCA. Nicu Marcu: „Avertizăm companiile de asigurări să nu speculeze perioada de criză”