- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CEC vine în locul Euroins. Compania, noul asigurator la ASF are la dispoziție o lună să depună documentele „Este important ca românii să fie protejați”

21 Mar, 17:25 • Constantin Cristina
Odată cu intrarea CEC cât mai rapide pe piață, Adrian Câciu a anunțat că are timp o lună să depună actele de autorizare ca asigurator la ASF.
CEC vine în locul Euroins. Compania, noul asigurator la ASF are la dispoziție o lună să depună documentele „Este important ca românii să fie protejați”

CEC intră pe piață în urma plecării Euroins. Compania va fi noul asigurator ASF și are o lună timp la dispoziție să depună documentele de autorizare ca asigurator la ASF, a anunțat Adrian Câciu, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: Planul ASF pentru a preveni scumpirea RCA după intrarea în insolvență a Euroins. Ce se va întâmpla cu tarifele

Euroins înlocuită de CEC

„Am solicitat și ieri (luni – n.r.) CEC, o spun și acum, să se autorizeze, să își depună documentele de autorizare la ASF. În momentul în care începe procedura de autorizare, din ce am discutat cu președintele Nicu Marcu, ASF, va da tot concursul ca autorizațiile, respectând criteriile legale, să vină cât mai rapid și CEC să vină cât mai rapid în piață”, a declarat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

CEC înlocuiește Euroins
CEC înlocuiește Euroins

Ministrul a întrebat dacă România poate fi supusă unei proceduri de infringement dacă intervine pe piața liberă, deoarece acesta este de părere că românii trebuie să fie protejați.

Câciu afirmă că „prețurile pot fi ținute sub control, dar ASF trebuie să fie mai puternică”, a spus Mediafax.

ASF a hotărât să retragă vineri autorizația de funcționare a societății Euroins România. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și anunță că FGA va fi administratorul interimar al societății, a informat sursa citată.

Alte articole: Euroins a intrat în faliment. Anunț important pentru șoferii cu polițe RCA la această companie. Până când pot fi depuse cereri de despăgubire și când încep plățile