- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenție la motorină pentru o categorie de români! Cine va primi bani de la Guvern pentru combustibil

26 Jan, 10:09 • Bumbeneci Diana
Coaliția de guvernare are în plan să ajute o categorie de români atunci când vine vorba despre alimentarea cu motorină. Iată cine va primi bani de la Guvern.
Subvenție la motorină pentru o categorie de români! Cine va primi bani de la Guvern pentru combustibil

Motorină mai ieftină pentru o categorie de români. Astăzi se va vota subvenționarea motorinei pentru fermieri, iar banii vin de la MADR.

Guvernul va adopta în ședința de joi nivelul subvenției la motorina folosită de fermieri. Executivul condus de Nicolae Ciucă va stabili suma alocată pentru plata în anul 2023 a ajutorului de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Te mai poate interesa: Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

Motorină mai ieftină pentru anumiți români

Pompă motorină / foto sugestivă
Pompă motorină / foto sugestivă

Pentru anul 2023, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, este de 103,9059 lei/1.000 litri și reprezintă conversia din euro în lei a ratei minime de impozitare de 21 euro/1000 litri calculată la rata de schimb a monedei euro din data de 3 octombrie 2022”, potrivit Hotărârii de Guvern aflată pe masa Executivului.

Subvenția va fi acordată tuturor fermierilor care au nevoie de ajutor de stat în 2023. Noua subvenție din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi oferită oamenilor sub formă de rambursare.

Subvenția de la stat este de 1,529 lei/litru și reprezintă diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină și rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.

Potrivit documentului ce va fi dezbătut în cursul zilei de azi și chiar votat, valoarea completă a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei. Proiectul va fi dezbătut joi în ședința de Guvern.

Te mai poate interesa și: DOCUMENT. Românii nu mai au voie să dețină mai mulți porci. Guvernul anunță câte animale mai pot fi ținute într-o curte

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult