- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenții APIA 2024! Peste 20.000 de fermieri riscă să rămână fără ajutorul de la stat

22 May, 16:01 • Stefan Simion
Subvenții APIA 2024. Fermierii care vor să beneficieze de subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuie să știe că cererile mai pot fi depuse până pe data de 7 iunie 2024.
Subvenții APIA 2024! Peste 20.000 de fermieri riscă să rămână fără ajutorul de la stat

Subvenții APIA 2024. Așadar, fermierii care vor să beneficieze de subvențiile APIA anul acesta mai au la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a se asigura că nu vor rata această șansă. Aproape jumătate dintre beneficiari, adică 22.000, nu și-au depus încă cererile.

Subvenții APIA 2024! Peste 20.000 de fermieri riscă să rămână fără ajutorul de la stat

De menționat că, anul acesta, nu mai există o perioadă suplimentară cu sancțiuni. S-a renunțat la această perioadă de depunere a cererilor cu penalități deoarece campania 2024 a început cu un decalaj de aproximativ o lună de zile, respectiv 4 aprilie în loc de 1 martie.

Astfel, agricultorii care nu reușesc să-și depună până pe 7 iunie cererile vor fi excluși de la plată, scrie agro-tv.ro

Dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt aproximativ 2 săptămâni și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm, beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri. 

Citeste si Decizie de ultimă oră despre subvenția APIA de 100 euro! Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

În 2024, perioadă de depunere cu penalități a fost suspendată

Dorim să informăm în sensul de a mobiliza fermierii ca până la data de 7 iunie, toți care pot fi eligibili pentru depunerea cererii să se prezinte la APIA, la primării pentru eliberare adeverințelor în registrul agricol. Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea. Dat fiind faptul că am avut această derogare a termenului, nu mai avem acea perioadă de depunere cu penalități, deci la 7 iunie stop joc, cine nu reușește să depună până în data de 7 iunie este cumva exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024

”, a precizat Ovidiu Săvâșcă, director APIA Mureș, într-un interviu acordat publicației Zi de Zi.

În campania 2023, intervalul 1 martie  – 9 iunie au fost depuse un număr de 759.976 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,98 milioane hectare, conform datelor oficiale transmise de APIA.

Citeste si Românii continuă să șocheze autoritățile! O cooperativă agricolă din Botoșani, acuzată că a obținut ilegal 1 milion de lei de la APIA

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult