- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma de 4.000 de euro este îndeajuns pentru a trece examenul maturității! Operațiunea de „14 minute”! a dat greș

29 Oct, 20:44 • Oprea Alina
Dacă ai bani, ai și avantaje! Examenul maturității este o simplă joacă pentru unii, de aceea părinții absolvenților au scos din buzunare sume colosale pentru a-și trece copii de Bacalaureat!
Suma de 4.000 de euro este îndeajuns pentru a trece examenul maturității! Operațiunea de „14 minute”! a dat greș

Vara lui 2022 a înregistrat un număr foarte mare de elevi care au ales ca examenul de Bacalaureat să fie trecut fără prea amri eforturi. Părinții acestora au scos din buzunare sume grandioase, între 4.000 și 4.500 de euro, acest lucru fiind desemnat ca fiind „operațiunea de 14 minute”. Ce înseamnă acest lucru? Timp de 14 minute, camerele de supraveghere se opreau, astfel elevii având timp să meargă la baie și să primească rezolvările subiectelor. Această operațiune a fost descoperită de către procurorii DIICOT.

Citește și: Proiect de mare amploare începând cu noiembrie 2023. Meditații gratuite pentru elevii care au nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Examen BAC
Examen BAC

Examenul de Bcalaureat a devenit o operațiune secretă!

Această operațiune a fost creată de insepctorul ISJ Mehedinți și a fost descoperită de procurorii DIICOT, iar la această operațiune participau și subalternii săi, anume profesori suplinitori. Era o situație destul de critică, pentru că tot acest insepctor organiza și concursurile pentru ocuparea posturilor, fiind un motiv în plus să se folosească de poziție, pentru a-și desfășura activitatea ilegală.

Inspectorul a aranjat o întreagă operațiune, care dura în jur de 14 minute și a fost foarte bine pusă la punct. Părinții au scos din buzunare sumele cerute, anume 4.000 – 4.500 de euro, iar elevii ieșeau pe hol în timpil celor 14 minute în care camerele de supraveghere nu mai funcționau pentru a putea primi rezultatele subiectelor de Bacalaureat. În aceele minute, în afara faptului că acele camere de supraveghere din timpul examenului nu mai funcționau, și cele de pe holul liceului rămâneau fără semnal, potrivit cancan.

Ironic este faptul că părinții l-au denunțat pe inspector după ce aceștia au fost de acord cu planul pe care acesta îl gândise. Rețeaua aceasta organizată de inspector nu a durat foarte mult. Deși profesorii le-au înmânat rezolvările subiectelor celor în cauză, au uitat să îi „atenționeze” că nu ar trebui scrise identic. Din cauza acestui luru, profsorii care au fost prezenți la corectură pentru examenul maturității au putut să realizeze că cev anu era în regulă și au putut desemna greșelile. Pe de altă parte, 5 elevi au fost prinși în timp ce aceștia copiau, elevi ai căror părinți au dat bani pentru a-i promova la acest examen, iar, în cele din urmă, au fost eliminați din sala de examen. Inspectorul se află, în acest moment, în control judiciar după ce a fost denunțat de către părinți, iar ancheta este în desfășurare, potrivit ziare.com.

Citește și: Locuri de muncă cu salariu de până la 3.000 de euro, fără studii superioare sau bacalaureat