- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sute de ucraineni s-au angajat în companiile românești în ultima lună. În ce domenii activează și care sunt orașele în care s-au stabilit

01 Mar, 08:31 • Lupu Alexandra
Forța muncii din România este susținută de un număr semnificativ de ucraineni! Iată ce meserii și-au ales aceștia și în ce orașe s-au stabilit.
Sute de ucraineni s-au angajat în companiile românești în ultima lună. În ce domenii activează și care sunt orașele în care s-au stabilit

Forța din piața muncii din România este acoperită de cetățeni ucraineni. Ultimele informații arată că sute de refugiați s-au stabilit în țară în ultima lună și au ales să activeze în diferite domenii pentru a avea un trai decent, arată stiripesurse.ro.

Încă de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, cetățenii ucraineni au ales să fugă din calea morții și să se „adăpostească” în statul român. Acest lucru este confirmat prin simplul fapt că, la ora actuală, sute de oameni au început să lucreze în România doar în ultima lună, așa cum declară și ministrul Muncii, Marius Budăi.

Sute de ucraineni au început să lucreze în România în ultima lună

Marius Budăi a afirmat că peste 500 cetățeni s-au angajat în cadrul companiilor românești în ultima lună. Ministrul Muncii a menționat că doar în ultimele 24 de ore s-au încheiat aproximativ 60 contracte noi de muncă. 6.238 înțelegeri au fost semnate încă de la începutul războiului, iar în total au fost identificate 7.561 contracte active ale refugiaților.

Citește și: Războiul din Ucraina a provocat cel mai mare exod din epoca contemporană. Peste opt milioane de ucraineni și-au părăsit țara din cauza războiului lui Putin

„În această dimineaţă (n.r.- marţi) sunt înregistrate 7.561 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 6.238 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 60 faţă de ziua de ieri”, afirmă Ministrul Muncii, Marius Budăi.

ucraineni
ucraineni

Orașele în care activează un număr considerabil de cetățeni ucraineni sunt București (2.249). Pe de altă parte, în Bistrița-Năsăud sunt 493, în Timiș 422, iar în Argeș 409. 1.928 dintre aceștia lucrează în industria prelucrătoare, în timp ce 885 activează în domeniul construcțiilor. Pe lângă forța de muncă menționată, datele arată că ucrainenii au ales să lucreze inclusiv în comerț.

Numărul de angajați ucraineni este unul semnificativ chiar și la nivel european. Așa cum am relatat într-o știre anterioară, statele europene sunt în goană după cetățenii din Ucraina, ba mai mult de atât, angajatorii sunt îngrijorați de plecarea lor acasă și de faptul că forța de muncă va fi destabilizată.

Vezi și: Retrospectiva unui an de război. România a sprijinit peste 2.5 milioane de refugiați ucraineni. Peste 25 de acte normative la nivelul Guvernului pentru a ajutora sufletele fugite din calea morții