- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tinerii au stabilit unde se va ține distracția de 1 mai! Iată cât vor plăti pentru o cameră de hotel, în funcție de stațiune

23 Apr, 12:21 • Lupu Alexandra
Unde vor merge tinerii în vacanța de 1 mai? Iată care sunt prețurile pentru o cameră de hotel, în funcție de stațiune.
Tinerii au stabilit unde se va ține distracția de 1 mai! Iată cât vor plăti pentru o cameră de hotel, în funcție de stațiune

Tinerii știu deja în ce stațiune vor merge de 1 mai! Nu mai este foarte mult până la una dintre cele mai așteptate vacanțe, iar la mare se fac ultimele pregătiri pentru petrecerile care au loc la început de sezon, relatează gandul.ro.

În ce stațiune vor merge tinerii de 1 mai

Tinerii au ales în ce stațiune vor merge pentru vacanța de 1 mai. Așa cum arată ultimele informații, unitățile de cazare sunt deja ocupate în proporție de peste 70% în cele mai multe zone. Costinești, Mamaia și Vama Veche sunt stațiunile în care turiștii vor merge, exact așa cum se întâmplă în fiecare an.

Gradul de ocupare al unităților de cazare din Costinești este de 75%. Totodată, Mamaia Nord este ocupată în proporție de 80%, iar în Mangalia, 70% dintre camere sunt deja rezervate. În Vama Veche, personalul lucrează de zor la pregătirea teraselor în care se vor aduna tinerii în vacanța de 1 mai.

Ștefan Necula a declarat că se așteaptă undeva la 50.000 – 60.000 de turiști pe litoral. Cu toate acestea, directorul unei agenții de turism precizează că s-ar putea ca cifrele să fie depășite, mai ales dacă vremea va fi frumoasă.

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

„Prognoza noastră pentru anul acesta e undeva la 50.000-60.000 de turişti pe întreg litoralul, însă cred eu că această valoare va fi depăşită în cazul în care vremea va fi excelentă”, este de părere Ştefan Necula.

Tinerii știu în ce stațiune merg
Tinerii știu în ce stațiune merg

În ceea ce privește prețurile, o noapte de cazare în Mamaia costă între 50 și 200 de euro. Pentru o cameră de hotel în Vama Veche, tinerii trebuie să scoată din buzunare în jur de 100 de euro pentru o singură noapte. Ștefan Necula explică că oamenii aleg să meargă la mare de 1 mai tocmai pentru festivalurile și petrecerile care se organizează de atâția ani pe litoral, ba mai mult de atât, spune că „sunt în vogă”.

„Atracţia numărul 1 este pe festivaluri, cluburi, în general petrecerile de 1 Mai pe litoral ştiţi că sunt în vogă”, explică Ştefan Necula.

Tinerii confirmă acest lucru! Mai exact, multe persoane care se pregătesc deja de vacanța de 1 mai și care au ales deja o stațiune unde vor merge să petreacă confirmă că „este o tradiție” să te duci la mare de 1 mai.

„Aşa se merge de 1 Mai, la mare. E o tradiţie”, mărturiseşte o tânără.

„Prin Vamă o să mergem probabil de 1 Mai.

Acolo se adună tot tineretul şi acolo o să ne distrăm mai tare ca aici un pic”, spune un alt tânăr.

Citește și: Saint Tropez de România! Noua stațiune de poveste, unde poți ajunge doar cu barca