- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tinerii din România vor avea reduceri pentru transport, cazare sau acces la evenimente în Europa! Gabriela Firea: Cardul european pentru tineri va fi lansat în scurt timp şi în România

10 Nov, 19:11 • Gabriela Andreescu
Cardul european pentru tineri va fi lansat în România în scurt timp, acesta permiţând beneficiarilor să aibă acces la evenimente de nivel european, dar şi la reduceri pentru transport, cazare sau diverse manifestări culturale, a anunţat joi, la Deva, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.
Tinerii din România vor avea reduceri pentru transport, cazare sau acces la evenimente în Europa!  Gabriela Firea: Cardul european pentru tineri va fi lansat în scurt timp şi în România

În prezent, circa 6 milioane de tineri în Europa se bucură de avantajele acestui card

„Suntem destul de avansaţi cu demersurile. (…) În primul rând, (tinerii n.red.) vor avea acces la evenimente la nivel european, dar vor avea parte şi de reduceri, reduceri destul de substanţiale la transport, la cazare, la participarea în cadrul evenimentelor culturale şi, de ce nu, şi la anumite magazine care vor intra în parteneriat cu ONG-ul la nivel european care este în legătură directă cu noi – Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse”, a spus ministrul Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se află joi în judeţul Hunedoara unde vizitează, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, mai multe locuri în care trăiesc copii din familii cu o condiţie financiară precară, dar şi pentru a vedea condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorii sociali.

Cardul European pentru Tineri va fi disponibil și pentru români
Cardul European pentru Tineri va fi disponibil și pentru români

Cardul European pentru Tineri este o legitimație destinată tinerilor din Europa și care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine dar și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent. Este un proiect ce a fost pornit în anul 1989 și în prezent este dezvoltat în peste 30 de țări în parteneriat cu principalele instituții europene.

Legitimația se bucură de recunoaștere la nivel european, și oferă deținătorului acces la o rețea ce numără peste 60.000 de locații cu reduceri în toată Europa, ajutând în acest fel la economisirea a peste 6.000 de RON pe an, în funcție de cât de des este folosită.

Posesorul are parte și de reduceri online dar și de reduceri care pot fi obținute prin prezentarea legitimației la comerciant. Posesorul cardului va economisi la intrări la obiective turistice, transport, cazări, va putea să își cumpere bilete la super festivalurile verii din România sau din alte țări europene.

Condițiile pentru a intra în posesia cardului sunt simple: Solicitantul trebuie să fie tânăr/tânără cu vârsta între 12-30 ani și rezident în România.

Citește și: Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, începe din acest an acordarea ajutorului de 15.000 de lei femeilor care vor să rămână însărcinate

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult