- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Top 5 destinații potrivite pentru o vacanță în Europa. Ce să vizitezi anul acesta

09 Jul, 21:22 • Lupu Alexandra
Top destinații turistice în Europa. Sunt mai puțin cunoscute, însă concurează cu cele mai populare destinații din lume.
Top 5 destinații potrivite pentru o vacanță în Europa. Ce să vizitezi anul acesta

Vrei să te plimbi în Europa în 2023? Este bine de știut că aceleași țări de top oferă destinații mai puțin celebre, dar potrivite pentru o vacanță, informează economedia.ro.

Vacanță 2023 – Top destinații turistice în Europa

Maribor, Slovenia

Maribor este situat în partea de nord-est a Slovenie și oferă pasionaților și amatorilor de vin acces la cea mai veche viță de vie. Vița de vie Modra Kavčina este situată într-o clădire veche de lângă râu și are peste 400 de ani. Ea deține recordul pentru cea mai veche viță de vie din lume care încă poartă struguri.

Persoanele care preferă zonele urbane istorice pot vizita Piața Centrală a orașului Maribor. Este cunoscută sub numele Glavni trg și este înconjurată de clădiri istorice. Cel mai apropiat aeroport de destinația menționată este cel din Ljubljana. Pentru un zbor dus-întors, românii trebuie să scoată din buzunare 156 de euro. Cazările încep de la 135 de euro la hotelurile ceva mai depărtate de centru pentru 2 persoane pe 3 nopți.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cine sunt românii care nu mai primesc vouchere de vacanță în 2023. Ce să NU faci pentru a nu pierde beneficiul

Cittadella, Italia

Cittadella este un oraș situat în centrul Regiunii Veneto din nordul țării, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Veneția și Verona. În acest oraș se află Pasarela Ronda, fiind aleea pe care patrulau soldații cu secole în urmă. Dacă ai terminat de patrulat Citadela pe Pasarela Ronda, poți merge la pas prin micuțul centru istoric al orașului. Piața Pierobon este principalul punct de referință pentru centrul istoric.

Domul din Citadella este și el de neratat. Unul dintre cele mai apropiate aeroporturi de Cittadella este cel din Bologna. Un bilet dus-întors din București  pentru o persoană ajunge la 150 de euro. Pentru cazare în apropiere de centrul orașului, cazarea poate ajunge la 220 de euro pentru 3 nopți, 2 adulți.

Essen, Germania

În Essen se află Muzeul Folkwang, potrivit pentru persoanele care preferă arta modernă în detrimetrul celei clasice. Renumitul muzeu oferă expoziții ce cuprind toate mișcările artistice din Europa, de la romantism și până la expresionismul abstract. Persoanele interesate pot vizita Complexul industrial al minei de cărbune Zollverein. Este o vastă mină de cărbune și o fabrică de cocsificare ce a funcționat vreme de aproape 150 de ani.

Complexul a fost descris ca fiind cel mai frumos pentru arhitectura curată. Pe lângă industrie, Germania se bucură și de clădiri cu arhitectură aparte, iar una dintre cele mai frumoase se află în Essen: Catedrala Essen. Cel mai apropiat aeroport de oraș este cel din Dusseldorf. Tarifele pentru un bilet dus-întors cu plecare din București încep de la 180 de euro pentru o persoană. Pentru o cameră de două persoane, pe trei nopți, românii trebuie să plătească 190 de euro.

Vacanță
Vacanță

El Palmar, Spania

Orașul este situat în sudul Spaniei, pe Costa de la Luz. El Palmar oferă o plajă de aproximativ 8 km lungime cu valuri ușoare ale Atlanticului, potrivite pentru începătorii de surf.

Oradea, România

Oradea este un oraș cunoscut sub denumirea „capitala Art Nouveau a României”, datorită clădirilor care aparțin acestui stil. Plimbarea prin oraș poate începe cu Podul Intelectualilor. Podul face legătura între parcurile Libertății și 1 Decembrie și are o istorie de 150 de ani. Românii interesați pot merge să viziteze Templul Francmasoneriei din Oradea. Biletul costă 10 lei pentru adult și 5 lei pentru copii. Turul  prezintă structura lojii masonice inițiale cu Sala Templului, Sala pașilor pierduți, Cabinetul de reflexie, Biroul Maestrului Lojii şi o sală expoziţională cu obiecte specifice.

Citește și despre următorul subiect: Capcane întinse pentru turiști în principalele destinații! Românii riscă amenzi uriașe dacă merg cu mașina în vacanță