- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul celor mai citite cărți în România! Ce opere au cumpărat românii în 2023

24 Jan, 18:11 • Cornel Ghimeșan
Statisticile arată că românii citesc din ce în ce mai puțin. Potrivit unui sondaj Eurostat, 93,5% dintre conaționali noștri nu cumpără nici măcar o carte pe an, drept urmare, România are cele mai puține librării pe cap de locuitor.
Topul celor mai citite cărți în România! Ce opere au cumpărat românii în 2023

Topul celor mai citite cărți în România! Cu toate acestea, sunt în continuare români care cumpără și citesc cărți. Un studiu al pieței online de carte arată că în 2023, ca mai citită carte de români a fost autobiografia Prințului Harry.

Citește și În februarie încep noile lucrări de pe Prelungirea Ghencea. Când ar trebui să fie gata lotul de 1 kilometru dintre Pasajul Domnești și Cartierul Latin

Topul celor mai citite cărți în România!

De asemenea, la mare căutare au mai fost cărțile pentru copii, dar și cele de dezvoltare personală, inclusiv de autori clasici, scrie avantaje.ro.

Potrivit studiului, cei mai mulți cumpărători de carte au fost din orașele mari ale României care au cumpărat într-un număr extrem de mare autobiografia Prințului Harry, ”Rezerva”, al cărei titlu face aluzie la rolul său ca al doilea născut după moștenitorul tronului, Prințul William.

Pe locul doi în topul achizițiilor de carte ale românilor în 2023, a fost una dintre cele mai iubite povești pentru copii și anume  Micul Prinț.

Ține-ți copiii aproape

Cât timp înfloresc lămâii și Singur pe lume, s-au clasat e următoarele locuri în acest top.

Tot în 2023, au fost la mare căutare cartea Fetița cu chibrituri de Hand Christian Anderson, cărțile de colorat sau un caiet de exerciții grafice.

Beletristica se numără și ea în topul preferințelor românilor care în 2023 au optat pentru cărțile străine. Astfel, pe primul loc este Cât timp înfloresc lămâii, iar pe locul al doilea se află singurul autor român din lista primelor cinci cărți – Ioana Pârvulescu.

În ultimii ani, românii au început să citească destul de multă carte de dezvoltare personală. La această categorie, pe primul loc este titlul 600 de teste rapide care vă stimulează neuronii, pe locul doi este Arta Manipulării. Pe listă mai sunt două cărți de Gabor Mate – Când corpul spune nu și Mitul normalității.

Cât despre domeniul științelor umaniste, lista primelor cinci cărți începe și se termină cu un autor clasic, împăratul-filosof Marcus Aurelius – Gânduri către sine însuși și Meditații.

Citește și Contractul Termoenergetica – Energofor se prelungește cu încă un an. 21.000 de apartamente din București vor continua să primească căldură și apă caldă de la centrale modulare de cartier

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult