- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți angajații din România sunt vizați! PSD ar avea planuri mari

30 Jan, 13:34 • Bumbeneci Diana
Urmează momente tensionate pentru români. Rocada premierilor din luna mai va aduce schimbări pentru angajații din România.
Toți angajații din România sunt vizați! PSD ar avea planuri mari

Rocada premierilor ar putea veni cu mari schimbări și pentru angajații din România. Liderii PSD s-au reunit într-o serie de ședințe neoficiale și pregătesc rotativa din luna mai. Politicienii din tabăra social-democraților pregătesc o serie de măsuri cu mare impact, având în vedere că vor avea premierul în anul electoral 2024, anunță știripesurse.

Urmează schimbări pentru angajați?

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, i-a anunțat pe cei din PSD că pregătește un pachet de măsuri prin care va scădea taxarea muncii în România, au confirmat surse din PSD, pentru sursa citată.

Până în aceste momente, taxarea a fost redusă pentru salariul minim. Cu toate acestea însă, intenția social-democraților ar fi să scadă taxarea inclusiv pe salariul mediu pe economie.

Conform surselor politice, PSD ar avea în plan ca taxarea muncii în țara noastră să ajungă la doar 15%. Această scădere se va produce gradual, iar procentul de 15% ar urma să fie atins în 2030.

Ai mai putea citi: În timp ce românii nu primesc sprijin pentru creșterea animalelor, România importă carne în valoare de 1,22 miliarde de euro

Urmează rocada PNL-PSD

Anul 2023 este anul premergător celui mai important ciclu electoral din ultimul deceniu, fiind așteptate mai multe runde de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Ei bine, 2023 va fi gazdă și pentru istorica rocadă de putere la nivelul Guvernului între PSD și PNL.

Potrivit înțelegerii dintre PSD și PNL, în mai 2023 premierul României Nicolae Ciucă ar urma să fie schimbat de Marcel Ciolacu, liderul PSD, cel care va rămâne liderul Executivului până în 2024.

Așa cum s-a planificat, premierul ar urma să își dea demisia, moment în care pică tot cabinetul. Se va prezenta în Parlament un nou program de guvernare și un nou prim-ministru, de data aceasta dat de social-democrați.

Astfel că, potrivit acordului semnat în 2021, va fi o rocadă în acest an și la mai multe ministere, mai exact pe 25 mai.

Ai mai putea citi: Euroins primește o nouă sancțiune record! ASF a amendat compania cu peste 300.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult