- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți beneficiarii de sprijin de la APIA trebuie să știe! Au fost publicate noile formulare pentru 2023

13 Mar, 21:10 • Bumbeneci Diana
Vești noi de la APIA. Au apărut noile formulare pentru subvențiile din 2023. Anunțul a fost făcut pe site-ul instituției.
Toți beneficiarii de sprijin de la APIA trebuie să știe! Au fost publicate noile formulare pentru 2023

Mare atenție, români! Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat în cursul zilei de azi formularele tip pentru cererile de plată aplicabile începând cu anul 2023.

Au apărut noile formulare APIA

Este vorba despre noile formulare „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, respectiv pentru schema de ajutor aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, Submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”.

Conform actelor normative prin care au fost aprobate cele două formulare tip, cererile de plată pentru cele două scheme de ajutor se depun la centrele județene ale APIA în perioada 15 martie – 9 iunie 2023, inclusiv.

Te mai poate interesa: Fermierii au dat alerta! Românii mănâncă cereale modificate genetic

„Cererile de plată pot fi depuse și după data de 9 iunie 2023, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă la data de 9 iunie 2023”, anunță instituția.

Pliant APIA
Pliant APIA

Mai mult, conform noilor reglementări din 2023, modificările cererilor de plată se depun la APIA până la data de 26 iunie 2023 inclusiv, fără aplicarea unor penalități. În acest sens, persoanele care doresc să beneficieze de sprijinul APIA pot depune modificări ale cererii de plată după data de 26 iunie 2023, până la data-limită de depunere a cererilor de plată, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă modificarea cererii de plată ar fi fost depusă la data de 26 iunie 2023, se precizează în cele două acte normative.

Noile formulare pentru cererile de plată aplicabile începând cu anul 2023 pot fi accesate aici pentru Măsura 8 și aici pentru Măsura 15.

Ai mai putea citi: Ministrul Agriculturii anunță ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor în 2023. „Sunt prețuri de respect față de munca celor care întorc brazda țării și lucrează în spațiile acestea zootehnice”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult