- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți românii trebuie să știe! Job plătit cu 3.000 de euro și ore suplimentare plătite cu 30%

15 Mar, 21:20 • Stefan Simion
Un loc de muncă este plătit cu 3.000 de euro, însă nici așa nu este dorit de români. Iată care este motivul pentru care nimeni nu vrea acest job.
Toți românii trebuie să știe! Job plătit cu 3.000 de euro și ore suplimentare plătite cu 30%

Jobul plătit cu 3.000 de euro pentru care nu se înghesuie nimeni, iar orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult, în Italia
Un stat european renumit pentru frumusețea sa încărcată de istorie se confruntă cu o lipsă acută de angajați, deși autoritățile sunt dispuse să le ofere chiar și 3.000 euro pe lună, anunță Antena3.

Job plătit cu mii de euro, însă nedorit de români

Italia duce o lipsă acută de chelneri, barmani și bucătari, riscând să rămână și fără salvamari pentru sezonul estival 2023. În acest context, oamenii nu știu ce să mai facă. Stefano Battistoni, proprietarul unei firme din Cesenatico care oferă serviciul de salvare, salvamarii lucrează în cooperative pe mai multe plaje cu salarii cuprinse între 1.800 de euro net pe lună pentru începători și 3.000 pentru seniori.

Dar este încă greu să găsești oameni dornici să lucreze. Apoi, orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult.

Vezi și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Job plătit cu 3.000 de euro
Job plătit cu 3.000 de euro

De altfel, chiar și proprietarii unităților din Cagliari sunt conștienți de acest lucru, deoarece și anul acesta vor trebui să se confrunte cu lipsa salvamarilor și a lucrătorilor sezonieri. Oamenii se tem că vara aceasta turnurile de la malul mării rămân goale.

Iar problema care stă la baza lipsei salvamarilor nu ar fi legată de salarii sau de contracte-fantomă, așa cum s-ar putea crede.

„Nu lipsesc brevetele, în Sardinia cursurile se țin în mod regulat. Iar salariile, chiar dacă nu sunt mari, sunt în jur de 1.500 de euro pe lună. Nu este puțin probabil ca venitul de bază să fi exacerbat problemele deja existente”, spune Gilberto Picasso, de la firma D’Aquila.

Te mai poate interesa și: Sistemul românesc de pensii, nedrept pentru o parte dintre români. Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit nici măcar o zi în viața sa

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult