- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traficul aerian a scăzut cu 11%! Plecarea RyanAir a avut repercusiuni asupra aeroportului sibian!

12 Dec, 23:05 • Oprea Alina
Odată cu plecarea companiei RyanAir de pe Aeroportul Internațional din Sibiu, traficul aerian a început să scadă. Astfel, acesta a înregistrat un număr de pasageri cu 64.000 mai puțini față de anul precedent!
Traficul aerian a scăzut cu 11%! Plecarea RyanAir a avut repercusiuni asupra aeroportului sibian!

Aeroportul Internațional din Sibiu a înregistrat, în decursul acestui an, o scădere considerabilă a traficului aerian, cu aproximativ 11%, față de anul trecut. Acest lucru a dus la pierderea a aproape 64.000 de pasageri, după plecarea companiei RyanAir de pe acest aeroport, potrivit directorului general, Mariu Gîrdea. În timp ce traficul aerian crește din ce în ce mai mult, nu doar în lume, ci în România, aeroportul din Sibiu înregistrează scăderi masive din cauza plecării acestei companii, care mereu dispunea de prețuri decente pentru toți pasagerii.

Ai putea fi interesat și de: Transportul aerian de pasageri din România a crescut cu 20%! Pentru ce destinații au fost cele mai multe bilete cumpărate?

A scăzut traficul aerian

„În perioada ianuarie – noiembrie 2023 s-a înregistrat un număr total de 512.110 pasageri îmbarcați-debarcați față de 576.092 pasageri îmbarcați-debarcați în aceeași perioadă a anului 2022. Scăderea de 11,1% a fost cauzată de suspendarea operațiunilor Ryanair de la Sibiu”, a declarat directorul general al AIS, Marius Gîrdea, conform celor comunicate de profit.ro.

Traficul aerian scade
Traficul aerian scade

Decizia pe care RyanAir a luat-o a afectat anumite aeroporturi din țară. Astfel, acesta operează doar pe aeroporturile regionale principale din țară, anume Cluj-Napoca și Iași, în detrimentul celor din Craiova, Sibiu, Suceava și Timișoara, aceste lucruri fiind precizate de directorul general al AIS.

„Precizez, încă o dată, faptul că decizia de suspendare sau menținere a unei rute este independentă de aeroport și aparține operatorilor aerieni, fiind strict legată de evaluările proprii ale acestora privind potențialul unei rute, costurile și riscurile implicate, viabilitatea operaționalizării zborurilor și nivelul de volum de trafic necesar pentru efectuarea unui serviciu de transport aerian pe o anumită rută.

În cazul Ryanair, strategia acestora pentru România la nivelul acestui an a fost de relocarea operațiunilor aeriene pe aeroporturile regionale principale, respectiv Cluj-Napoca și Iași, in detrimentul aeroporturilor Craiova, Sibiu, Suceava și Timișoara, unde acesta și-a încetat operațiunile în sezonul de iarnă 2022-2023″, a comunicat Marius Gîrdea, conform sursei citate.

La momentul actual, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, singurele companii care mai operează sunt următoarele: Wizz Air, Lufthansa și Austrian Airlines.

Ai putea fi interesat și de: Vești bune pentru iubitorii de călătorii! O nouă companie aeriană va lansa zboruri din România, începând din 2024. Care sunt destinațiile vizate