- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tratament de 3.000 de euro pentru pacienții cu probleme severe de depresie. Eduard Moțoescu: „Medicamentul a ajuns, avem primii pacienţi care au fost trataţi.”

11 Oct, 08:44 • Oprea Alina
Sptalul Clinic „Obregia” urmează să ofere un tratament nou pentru pacienții care suferă de afecțiuni grave psihice, depresie. Medicul Eduard Moțoescu a făcut decloarații cu privire la acest subiect pentru a clarifica orice nelămurire
Tratament de 3.000 de euro pentru pacienții cu probleme severe de depresie. Eduard Moțoescu: „Medicamentul a ajuns, avem primii pacienţi care au fost trataţi.”

În perioada ce urmează, în cadrul Spitalului  „Obregia” din București, pacienții cu forme severe de depresie vor beneficia de un nou tratament al cărui cost se va urca la o valoare de 3.000 de euro. Afirmația a fost făcut de medicul Eduard Moțoescu. Problematica este că acest medicament va fi administrat căre 15 persoane, deși necesarul este de aproximativ 300 de persoane doar în carul acestei unități medicale specializată bolilor psihice.

Noi ne ocupă de cazurile acute. După ce aceştia se externează (…) ar trebui să fie preluaţi de colegii noştri din ambulatorii. Nu există, din câte ştiu, o satisfacţie foarte mare legat de acest aspect, legat de ceea ce se întâmplă după externarea acestor pacienţi. După ce ne întâlnim cu aceşti pacienţi, la câteva luni de la externare, pentru că ei revin în aceeaşi stare şi ne solicită ajutorul, pentru că nu au continuat tratamentul, pentru că se confruntă cu aceleaşi probleme, observăm că suportul acestor pacienţi nu este unul care să ne satisfacă.”, a declarat medicul Eduard Moțoescu pentru Medika TV, conform Ziare.com.

Vezi mai multe despre: Control la Spitalul de Psihiatrie Obregia din București. Ministerul Sănătății, reacție oficială: „Vă asigur că vom interveni rapid”

Spitalul de Psihiatrie Obregia
Spitalul de Psihiatrie Obregia

Tratamentul pentru depresie este utilizat în România

Medcul Eduard Moțoescu  a primt foarte multe întrebări cu privire la acest medicament: când ajunge, dacă a fost deja utilizat, iar lista poate continua. Acesta a oferit declarații fără niciun fel de probleme.

„Medicamentul a ajuns, avem primii pacienţi care au fost trataţi cu acest medicament. programul este la început. Sunt la nivelul acesta fonduri disponibilizate pentru 15 pacienţi. Sperăm să existe continuitate în acest program, este un tratament foarte costisitor, de aceea nădăjduim să existe această continuitate pentru că pacienţi ar fi, cei care ar putea să beneficieze de pe urma acestui tratament.”, a declarat medicul Eduard Moțoescu, potrivit sursei citate.

Ceea ce este foarte imortant de menționat și de luat la cunoștință este faptul că acest tratament este unuol destu de costisitor, acesta ajungând la o valoare de 3.000 de euro. Problemtica este strâns legată și de ideea faptului că nu este îndeajuns pentru toți pacienții.

„Costul acestui medicament este unul prohibitiv pentru majoritatea cetăţenilor, este în jur de 3.000 de euro pe lună. Se foloseşte acest tratament în tulburări rezistente la tratamentele pe care le foloseam până în momentul acesta şi este indicat pentru a nu se ajunge la modalitatea terapeutică ultimă pe care noi o folosim, care are anumite riscuri legate de anestezierea pacienţilor, de starea fizică a acestora.”,a adăugat Eduard Moțoescu, potrivit sursei citate.

Câți pacienți vor beneficia de acest tratament?

Într-adevăr, tratamentul trebuie să fie disponibil pentru toată lumea, însă, în acest caz, tratamentul este nou în România, iar disponibilitatea sa nu este de ajuns la momentul actual. Sunt peste 300 de pacienți doar în cadrul Spitalului „Obregia” care au nevoie de acest medicament.

„La nivelul spitalului nostru, aş vedea undeva la 300-350 de pacienţi anual.”, concluzionat Eduard Moțoescu, conform celor citate mai sus.

Vezi mai multe despre: Alexandru Rafila a alocat de urgenţă 150 de milioane de lei spitalelor din România. Programul Ministerului Sănătăţii finanţează cazurile critice