- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Turcia speră la noi turiști în sezonul care se apropie, după ce a fost gazda supraviețuitorilor tragediei din februarie

25 Apr, 14:28 • Constantin Cristina
După cutremurul devastator care a avut loc pe 6 februarie, Turcia a găzduit supraviețuitori timp de mai multe luni, iar acum speră să redevină atracția turiștilor pe perioada sezonului.
Turcia speră la noi turiști în sezonul care se apropie, după ce a fost gazda supraviețuitorilor tragediei din februarie

Turcia începe să facă progrese după întreaga tragedie pe care a suferit-o. După luni bune în care a fost gazda mai multor supraviețuitori ai seismelor din data de 6 februarie, acum speră la o recucerire a turiștilor, a informat Reuters.

Citește și: Ajutor financiar pentru Turcia și Siria din partea României, în urma dezastrului făcut de cutremur

Turcia speră la noi turiști în sezonul care se apropie

Hakan Saatcioglu, coordonator la Limak International Hotels & Resorts, a cazat oamenii rămași pe străzi în hotelurile sale din Antalya, iar acum speră ca turiștii să ocupe din nou camerele sale, după ce supraviețuitorii au fost transferați în altă parte de către Guvern.

Saatcioglu este unul dintre directorii din industria ospitalității care are mari așteptări în creșterea Turciei după acea tragedie.

„Guvernul şi-a ţinut promisiunea şi a dat noi speranţe hotelierilor prin mutarea supravieţuitorilor cutremurului în pensiuni şi dormitoare, ceea ce a dus la calmarea temerilor privind blocarea camerelor de hotel în sezonul crucial estival”, a spus Saarcioglu.

Turcia
Turcia

Mai mult, sectorul turismului începe să se pună pe picioare încet după cutremurele care au afectat sud-estul Turciei, provocând peste 50.000 de morți, distrugând orașe și lăsând sute de mii de oameni fără case.

Acum, turiștii se gândesc de două ori înainte să facă o rezervare pentru o vacanță în Turcia, după toate cele întâmplate. Turcia trăiește mai mult din veniturile din turism, așadar, președintele Erdogan se focusează pe reducerea deficitului de cont curent, pentru a reuși să răspundă inflației ridicate și dobânzile mari.

Scăderea numărului de noi rezervări înseamnă venituri mai mici pentru profesioniştii din turism şi economia în ansamblu, subliniază vicepreşedintele ForwardKeys, Olivier Ponti.

„După mai multe luni de performanţe excelente, în care Turcia a fost lider în Europa la revenirea sectorului turistic (după pandemia de Covid), acum turismul internaţional în Turcia s-a prăbuşit în mod clar”, a spus Olivier Ponti.

Chiar dacă recent sectorul turismului din Europa a înregistrat rezervări solide, Turcia nu a putut să revină la nivelul anterior.

„Anul a început în forţă în termeni de rezervări, dar a devenit lent după cutremur. Acum rezervările au început să îşi revină uşor dar nu la nivelul anterior”, spune Kadir Ugur, preşedintele tour-operatorului elveţian Bentour Reisen, care este specializat pe călătoriile spre Turcia.

Potrivit datelor furnizate de autorităţile din Antalya, sosirile de turişti străini în această zona populară din Mediterana au crescut cu 54% în luna martie 2023 comparativ cu luna martie a anului trecut. Turiştii ruşi sunt pe primul loc, urmaţi de germani şi britanici.

Aceasta este una dintre puţinele ţări în care ruşii mai pot încă zbura cu avionul, după sancţiunile dure impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

Alte articole: Turcia este nevoită să-și amâne planurile. Nici în această lună nu începe producția de gaze naturale din Marea Neagră