- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Turismul medical câștigă teren în România! Cât sunt dispuși românii să scoată din buzunar pentru un sejur în stațiunile balneare

05 Jul, 21:32 • Cornel Ghimeșan
Tot mai multă lume a început să opteze pentru vacanțe în stațiuni balneare. Acest tip de sejur se încadrează la ideea de turism medical și îmbină relaxarea cu tratamentele pentru menținerea sau reglarea sănătății.
Turismul medical câștigă teren în România! Cât sunt dispuși românii să scoată din buzunar pentru un sejur în stațiunile balneare

Turismul medical a început să prindră contur și la noi în țară, dat fiind că tot mai mulți români sunt interesați să îmbine relaxarea cu diversele terapii și tratamente specifice pentru afecțiunile pe care le au.

Citește și: Angajații români și-au luat concedii medicale pe bandă rulantă: peste 8 milioane de concedii medicale au fost acordate anul trecut

În România avem șansa de a avea numeroase stațiuni balneare, iar antreprenorii și investitorii interesați de turism au început să se orienteze către această zonă de wellness, pentru a profita de potențialul de care mai multe zone din țara noastră dispunn. La această categorie intră și Lacu Sărat din Brăila, stațiune devenită celebră datorită nămolului sapropelic extrem de mineralizat.

Dat fiind că în ultimii ani au fost făcute mai multe investiții și a fost deschis și un nou complex balnear, zona respectivă a început să prindă un nou contur și să se ridice la standardele stațiunilor balneare din Europa.

Câți bani scoți din buzunar pentru un sejur medical

Turiștii pot opta pentru pachete care să conțină cazare, dar și tratamente balneare. De obiciei acestea variază ca durată între 3 și 5 zile. De exemplu un astfel de pachet include minim 3 nopți de cazare, demipensiune (mic-dejun + cină),  5 proceduri balneare pe zi la recomandarea medicului balneolog și o consultație medicală. În acest pachet sunt incluse și accesul, pe perioada verii, la plajă cu nisip și ieșire directă la lac pentru oncțiuni cu nămol, piscină cu apă dulce, piscină cu apă sărată din Lacul Sărat. De asemenea pot profita de accesul la piscina interioară, accesul la piscina cu apă dulce, jacuzzi, saună uscată și camera salină cu sare de Himalaya.

Prețurile încep de la 820 lei / zi pentru camera standard (ocupare single, demipensiune + 5 terapii incluse) și 1240 lei / zi pentru camera Standard (ocupare dublă, demipensiune + 5 terapii incluse). Pentru turiștii care își doresc doar cazare, prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de  550 lei (ocupare dublă) / noapte pentru camera standard king sau twin.

Citește și: Marcel Ciolacu pune piciorul în prag. Sunt anunțate verificări privind concediile medicale. Premierul României: „Este evident că s-a abuzat de acest fenomen”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult