- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

UDMR amenință cu ieșirea din guvernare, după ce a aflat că PNL vrea să-i ia Ministerul Mediului. Nicolae Ciucă: „Este decizia fiecărui membru al coaliției”

09 May, 13:59 • Lupu Alexandra
UDMR avertizează că iese din Guvern! Reacția lui Nicolae Ciucă.
UDMR amenință cu ieșirea din guvernare, după ce a aflat că PNL vrea să-i ia Ministerul Mediului. Nicolae Ciucă: „Este decizia fiecărui membru al coaliției”

Tanczos Barna, liderul deputaților UDMR, amenință cu ieșirea din guvernare, după ce a aflat oficial că liberalii își doresc să ia Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, informează spotmedia.ro. Nicolae Ciucă nu stă deoparte și răspunde public declarațiilor lui Tanczos Barna.

Nicolae Ciucă, răspuns pentru UDMR

Ultimele informații arată că Nicolae Ciucă nu a stat deoparte și a răspuns public amenințărilor de la UDMR. Liderul PNL a precizat că nu a fost semnată nicio hârtie până la ora actuală și nu s-a procedat la nicio abordare formală, astfel, sunt doar câteva discuții. În continuare, Nicolae Ciucă a menționat că este decizia fiecărui membru al coaliției dacă va rămâne la conducere sau nu. Liderul PNL a punctat că nu vede rolul discuțiilor și consideră că, cel mai degrabă, partidele ar trebui să găsească o soluție corectă pentru România, nu pentru cineva anume.

„Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu a fost semnată nicio hârtie. Nu sunt în negocieri în acest moment, sunt doar discuții. Nu este nimic formal.

Este decizia fiecărui membru al coaliției. Eu cred că UDMR ca și PSD trebuie să găsim împreună aceea soluție care a fost agreată de toată lumea și nu pentru cineva anume, pentru un minister anume, ci soluția corectă pentru România.

Nu văd rostul acestor discuții despre UDMR”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește și despre: Familia regală din Emiratele Arabe Unite face o investiție de 197 de milioane de lei în România. Nicolae Ciucă bate palma cu miliardarii arabi

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Tanczos Barna amenință că UDMR va ieși din guvernare, după ce a aflat că PNL vrea să-i ia Ministerul Mediului. Liderul deputaților UDMR atrage atenția că poziția lui este „pe patru ani”. Din acest punct de vedere, Csoma Botonad afirmă că partidul din care face parte a aflat oficial de acest lucru luni, 8 mai. Reprezentantul a confirmat că partidul nu-și dorește acest lucru și a precizat că nu există argumente prin care rolul UDMR să scadă la guvernare. Mai mult decât atât, Csoma Botonad afirmă că reprezentanții și-au făcut treaba la orice minister pe care l-au condus.

„Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă.

Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, declară Csoma Botonad.

Reprezentantul UDMR a spus că partidul va lua în calcul ieșirea din guvernare. Botonad a afirmat că există mai multe voci care îndrumă partidul să nu rămână în Guvern, dar mai mult decât atât, a precizat că nu vor fi de acord cu evaluarea de ordin politic, ci cu cea profesională.

„Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică, am apărea că vrem să rămânem la ciolan.

Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm.

Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, declară reprezentantul UDMR.

Vezi și: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dezvăluiri incendiare! S-a decis ce se va tăia din cheltuielile bugetare