- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Familia regală din Emiratele Arabe Unite face o investiție de 197 de milioane de lei în România. Nicolae Ciucă bate palma cu miliardarii arabi

09 May, 10:54 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă a dat lovitura! Familia regală din Emiratele Arabe Unite vine în România să facă o investiție de milioane de lei.
Familia regală din Emiratele Arabe Unite face o investiție de 197 de milioane de lei în România. Nicolae Ciucă bate palma cu miliardarii arabi

O nouă reușită pentru Nicolae Ciucă! În vara anului trecut, președintele PNL a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite, atunci când a discutat cu oficialii de cel mai înalt nivel. Ca urmare, miliardarii arabi au decis să vină să facă o investiție de 197 milioane de lei în România, informează stiripesurse.ro.

Nicolae Ciucă a dat lovitura

Nicolae Ciucă i-a convins pe miliardarii arabi să vină să facă o investiție de milioane de lei în România. Concret, familia regală din Emiratele Arabe Unite a decis să se implice și să investească în Portul Constanța. Arabii vor construi un nou terminal în locația menționată, pe o suprafață de teren de aproape 12 hectare, unde se vor folosi inclusiv fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a proiectului este de 197 milioane de lei. Totodată, termenul de execuție este de 12 luni. Necesitatea investiției este justificată prin insuficiența spațiilor de transport și de stocare a mărfurilor de la Portul Constanța, care nu a ținut pasul cu necesitățile actuale de stocare și manipulare.

Citește și: Ce se întâmplă cu banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”

Totodată, investiția făcută de miliardarii arabi reprezintă o oportunitate de a transforma portul într-un punct central pentru transporturi de mărfuri pe coridorul E-V. Importatorii și exportatorii din Europa Centrală vor avea acces mai rapid și rentabil la piața din Orientul Îndepărtat și Orientul Mijlociu, decât deplasarea prin rutarea tradițională peste porturile nord-continentale. În acest fel, se vor putea evita blocajele intermodale din Europa de Vest.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Prim-ministrul a efectuat vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 20 – 21 iunie 2022. Vizita a apărut în contextul în care existau tensiuni între PSD și PNL cu privire la diferite teme economice. Cele două partide nu reușeau să ajungă la un acord în privința codului fiscal. Următoarea vizită va avea loc în perioada 21 – 22 iunie 2023, atunci când va avea loc a doua sesiune a Comisiei de coordonare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite. Vizita vizează dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, sectorial și economic.

Discuțiile vor include teme importante, precum și subiecte de interes internațional și regional. Din delegația oficială care îl va însoți pe Nicolae Ciucă fac parte Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor), Virgil Popescu (ministrul Energiei), Adrian Chesnoiu (ministrul Agriculturii și al dezvoltării rurale), Dan Cărbunaru (secretar de stat).

Vezi și: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dezvăluiri incendiare! S-a decis ce se va tăia din cheltuielile bugetare