- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultima oră. Care sunt alimentele pentru care românii vor da mai puțini bani. Marcel Ciolacu: „Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine”

22 Jun, 12:46 • Lupu Alexandra
Lista cu alimente pentru care românii vor scoate mai puțini bani din buzunare. Marcel Ciolacu face înțelegerea momentului cu retailerii alimentari.
Ultima oră. Care sunt alimentele pentru care românii vor da mai puțini bani. Marcel Ciolacu: „Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine”

Marcel Ciolacu bate palma cu retailerii alimentari. Premierul României a anunțat la începutul ședinței de Guvern, desfășurată astăzi, 22 iunie, lista cu alimentele de bază pentru care se vor reduce prețurile, informează stiripesurse.ro.

Ce alimente se ieftinesc

Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern că a primit deja un răspuns din partea marilor lanțuri de magazine, în ceea ce privește reducerea prețurilor la alimentele de bază. Din acest punct de vedere, premierul României a ținut să le mulțumească retailerilor pentru promptitudine.

Citește și: URGENȚĂ MAXIMĂ! Marcel Ciolacu, prioritate în prima zi de premier. Schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază

Marcel Ciolacu a menționat că retailerii alimentari au transmis deja o listă cu produsele pentru care românii vor scoate mai puțini bani din buzunare. Primele informații arată că se ieftinesc următoarele alimente de bază: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. La final, premierul a precizat că scăderea prețurilor nu va pune presiune pe producătorii români.

„Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate.

Avem astfel toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine.

Asta înseamnă o garantare a prețurilor la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români”, a spus Marcel Ciolacu.

Alimente
Alimente

Guvernul a bătut palma cu retailerii alimentari. A fost pus la punct un acord voluntar care duce la reducerea prețurilor pentru alimentele de bază. Înțelegerea este valabilă pentru o perioadă de 3 luni, însă poate fi prelungită, în cazul în care planul va funcționa.

Dacă Executivul nu vede o reducere a prețurilor, se va implementa o ordonanță de urgență. Marcel Ciolacu a apreciat încă de la bun început deschiderea mediului de afaceri, care a rezonat cu adoptarea unui mecanism viabil prin care să reducă inflația și să crească puterea de cumpărare a românilor.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, declară Marcel Ciolacu.

Vezi și: Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”